Förlust borta mot Kungälv

På onsdagskvällen spelade HIF borta mot tredjeplacerade Kungälv. Förhoppningen var att ta revansch för den dåliga starten mot OV Helsingborg. Till viss del lyckades HIF med det och ledde med 5-8 efter en kvart. Då har vår egna produkt Herman Iverfeldt gjort två fina strutar. Därefter gör dock Kungälv fyra raka mål på lika många minuter och är i ledning till 9-8. En ledning som hemmalaget sedan inte vill släppa taget om, trots förändringar i HIF:s taktik och spelare på planen. I slutet av första halvlek kommer bland andra Axel Söderqvist in och bombar in ett par skott.

Tyvärr blir den glädjen inte särskilt långvarig då Axel i början av andra halvlek utgår skadad efter att ha fått en Kungälvspelare över sig. Vi håller tummarna för att det inte var något allvarligt.
Halvleken löper på och hemmalaget är i förarsätet med både 14-10 och 15-11, men HIF klamrar sig fast och i halvtid är ställningen 16-14.

Andra halvleks inledning är positiv för HIF och vi är uppe vid 18-17. Därefter kommer ett ras där Kungälv gör 5-0 på sex minuter; 23-17. Den ledningen blir för tuff att ta igen och Kungälv håller oss på behörigt avstånd under resten av matchen. Under denna period är Kalle Jönsson dock i gott slag och kommer upp till nio mål denna match. Bra insats av Kalle!
Slutresultatet skrivs till 32-28 och det blev en tung hemresa.

Nu väntar spelledigt i över en vecka. Vi hoppas att ett par av de skadade spelarna (Axel S, Anton P, Linus A, Jesper S) närmar sig spel. Samtidigt som laget får välbehövlig träningstid, för just nu är det en hel del som behöver förbättras.

Nästa match spelas på hemmaplan lördagen den 13 november då Torslanda kommer på besök. En match som vi bara ska vinna! Vi hoppas på ditt stöd den dagen.