Förkrossande seger mot Tyresö

HIF spelade på tisdagskvällen den uppskjutna matchen mot Tyresö på bortaplan och kunde vinna med förkrossande 23–42 efter 10–21 i paus. HIF tog därmed sin sjätte raka seger och tog ett stadigt grepp om topp fyra och är nu uppe på tredje plats i tabellen.

Men det började med ett lojt bortalag och tränare Ekstrand tog en tidig time-out, redan efter 5 minuter. Då ledde Tyresö med 4–3 och HIF hade missat ett par öppna lägen. Ekstrand väckte verkligen spelarna i den time-outen för efter det var det inget snack. 9–1 till HIF på följande åtta minuter efter time-outen och matchen var i princip klar. HIF visade varför man ligger i toppen på tabellen och Tyresö hade inte en chans. HIF ledning i paus med 10–21.

I andra halvlek gick tempot ner lite i matchen, av förklarliga skäl, men HIF glider ifrån ytterligare och Jesper Sivertsson har lite av en lekstuga med sin snabba spelstil. Tio mål från hans högerarm och utsedd till bästa HIF-spelare. I matchen mot Tyresö stod Hayder i målet och visade vilken bredd HIF har på målvaktssidan. 18 räddningar totalt och fyra mål från hans sida när Tyresö försöker störa HIF i spel sju mot sex. Återigen en stabil laginsats bäddade för en riktig kross och seger med 19 bollar och två poäng in på kontot.

Nu väntar annat motstånd på söndag då Kungälvs HK kommer på besök till Brinova arena. Kungälv ligger på andra plats i tabellen, två poäng före HIF med en match mer spelad, en otroligt viktig match således.
Matchstart på söndag den 7/2 klockan 16:00.