Förändringar i laget och organisationen

Igår vann HIF Karlskrona den avslutande matchen mot Hammarby inför en fullsatt Karlskrona Idrottshall. Det innebär att ännu ett kval väntar, detta år mot Hallby. Kvalet spelas i bäst av fem matcher. Kvaldatumen är 25/3 (borta), 31/3 (hemma) och 7/4 (hemma). Vid eventuellt fjärde och femte match kommuniceras datum vid senare tillfälle.

Idag blev det klart att förändringar sker inför nästa säsong, både i laget och i organisationen. HIF Karlskronas klubbchef Fredrik Karlsson väljer att lämna sitt uppdrag. Fredrik kommer att vara med och bygga upp organisationen kring arenan och arbeta med invigningsmatchen mellan Sverige – Slovakien den 1 juni.

– Vi väntar tillökning i familjen i slutet av maj och känner att vi vill flytta hem till västkusten där vi har familj och vänner. Vad som kommer att bli nästa utmaning för mig i arbetslivet får vi se. Just nu vill jag fokusera på att skapa så bra förutsättningar som möjligt för HIF i den nya arenan. Jag kommer alltid att följa HIF Karlskronas framfart i Handbollsligan och det bor helt klart ett litet Lejon inom mig, säger Fredrik Karlsson.

Karlsson har framgångsrikt lagt många timmar på att få ihop en ny driftorganisation till Brinova Arena Karlskrona som klubben kommer att ansvara för.
– Fredrik kom in som en frisk fläkt och har öppnat nya dörrar hos samarbetspartners. Han har jobbat hårt och vi kommer att sakna honom. Vi respekterar självklart Fredriks och hans familjs beslut om att flytta till västkusten. Från föreningen vill vi önska honom all lycka med både familj och flytt, säger HIF Karlskronas ordförande Örjan Nilsson.

På den sportsliga sidan är det nu klart att Ian Martin och Hampus Dahlgren lämnar klubben efter säsongen.
– Ian Martin kommer att flytta hem till Finland. Ian kom hit som en ung talang och blev värvad som Lejonens första supporterspelare. Ian hade det tufft i början men har innevarande säsong tagit kliv framåt. Vi önskar honom all lycka i Finland och är övertygade om att han kommer att utvecklas vidare i nästa klubb, säger sportgruppens Mikael Sandström.

Hampus Dahlgren var kontrakterad för nästa säsong, men lämnar nu i förtid.
– Vi har accepterat Hampus begäran om att bryta sitt avtal i förtid. Jag vill poängtera att det inte finns några hard feelings mellan klubben och Hampus. Han kommer att göra allt för att HIF Karlskrona spelar i Handbollsligan även nästa år, säger sportgruppens Mikael Sandström.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 63
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X