En poäng hemma mot Rimbo

Man kan kalla det för vad man vill men hemmamatchen mot Rimbo på lördagseftermiddagen innehöll allt som man kan tänka sig i en handbollsmatch. Stora svängningar i spelet, mycket mål, ledning för hemmalaget, tappad ledning och stort målövertag för Rimbo, ja det var en händelserik och spännande tillställning i Brinova Arena.

Vi tar det från början, HIF och Rimbo följdes åt i målprotokollet de första 10 minuterna av matchen. Sen tog hemmalaget tag i spelet och hade ett, litet, men ändock ett övertag resten av halvleken och går till pausvila med tre bollars övertag. 16–13. Tobias Nordahl var för dagen tillbaka i ”gammalt” gott slag och gjorde fyra mål i första halvlek. Hayder al-Khafadji i hemmamålet gjorde en väldigt fin första halvlek och kom upp i nio räddningar.

I andra halvlekens upptakt var det Rimbo som tog upp jakten på hemmalagets ledning. Efter sex minuter var man ifatt och hemmalaget såg lite skärrat ut. Nu hade HIF en riktig svacka i matchen och Rimbo kunde på en sexminutersperiod gå ifrån till en femmålsledning, 21–26, mycket beroende på en dubbelutvisning för hemmalaget. Målvaktsbyte i HIF och Uros Tomic kom in i målet och kunde knipa några skott och anfallsspelet blev bättre. HIF kämpar sig ifatt igen och när Nordahl gör sitt sjunde mål för kvällen och HIF:s 28:de är man förbi. Sista tio minuterna blir ett drama där HIF är i ledningen med ett eller två mål. 36–35 på tavlan med 30 sekunder kvar men Rimbo ger sig inte utan kvitterar med 3 sekunder kvar. Avkast från mittlinjen men Ahlstrand hinner inte få iväg något skott. Matchen slutar oavgjord, 36–36, och HIF tar med sig en poäng.

Tobias Nordahl blev utsedd till hemmalagets bästa spelare där Anton Persson också var väldigt duktig och i bortalaget var Ken Tollbring stor matchhjälte med 11 mål.

Tobias Nordahl var målbäst och utsedd till HIF:s bäste spelare.

Närmast väntar Kungälv för HIF. Den matchen spelas på bortaplan lördag den 17/10, avkast klockan 17:15.