Eldsjälspris till trotjänaren Jens Köhne

Eldsjälspriset instiftades av Länsförsäkringar Blekinge för att uppmärksamma alla de eldsjälar som finns runtom i Blekinges alla idrottsföreningar. Priset har delats ut två gånger tidigare och denna gången går priset till en trotjänare inom handbollen.

Tidigare har Gert Nilsson i Mjällby AIF och Glenn Ohlsson i Asarums IF/FK tilldelats priset och i onsdags kväll var det dags för ännu en eldsjäl – Jens Köhne i HIF Karlskrona.

– Jens har en lång bakgrund som handbollsmålvakt men har sedan han avslutade sin egen karriär varit en viktig kugge för att föra HIF Karlskrona till handbollens finrum Handbollsligan, berättar Örjan Nilsson i HIF Karlskrona.

Jens sitter i HIF:s styrelse men är även ansvarig i klubbens sportgrupp.
– Med denna utmärkelse vill vi hylla Jens Köhne för hans ovärderliga och ideella arbete, fortsätter Örjan.

Utöver specialdesignat diplom, välförtjänt ära och en skulptur designad av av Susanne Demåne får Jens fördela prissumman på 10.000 kronor till valfri verksamhet inom sin klubb.

– Jag är väldigt ödmjuk inför denna utmärkelse, som för all del kunde gått till flera andra hårt arbetande eldsjälar i föreningen! Utmärkelsen sporrar mig att fortsätta utveckla laget och föreningen, så vi kan etablera oss ordentligt i Handbollsligan. Mitt fokus ligger nu på att ha en riktigt bra produkt, inför premiären i den nya arenan nästa säsong, säger Jens Köhne.

Jens valde att tilldela HIFs supporterförening Lejonen hela prissumman.
– Vi bugar och bockar för denna fantastiska gåva från Jens och Länsförsäkringar Blekinge. Otroligt stort gjort, och vi är enormt tacksamma, säger Lejonens ordförande Kenneth Andersson.

Eldsjälspriset instiftades för att ge uppmärksamhet till några av alla de eldsjälar som är verksamma i Blekinges idrottsklubbar.

– Via priset vill vi uppmärksamma några av alla de ovärderliga och ideella insatser som görs av individer runt om i Blekinges idrottsklubbar. Blekinge är vår hemmaplan och att uppmärksamma några av det lokala föreningslivets många eldsjälar känns naturligt för oss, säger Jens Listerö, vd, Länsförsäkringar Blekinge.

Juryns motivering

”Hedersutmärkelsen går till Jens Köhne som varit aktiv inom föreningen i många år. Via sitt ideella arbete har Jens varit en viktig kugge för att nå fram till handbollens finrum ”Handbollsligan”. Under flera år hade han bokstavligen handen på bollen och har på så sätt även sportsligt varit med på föreningens handbollsresa.

Idag verkar Jens på två viktiga poster inom föreningen. Med reservoarpennan ständigt fylld med bläck präntar han ner föreningens beslut, tankar och visioner i styrelseprotokollen. Samtidigt har han ett övergripande ansvar som sportchef.

Med denna utmärkelse vill vi hylla Jens Köhne för hans ovärderliga och ideella arbete både med handkraft i sporten och nu med ögon och intellekt i föreningen”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 62
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X