Efterlängtad vinst mot Skånela

HIF:s adventsmatch borta mot tabelltrean Skånela blev en riktigt spännande batalj. Vi såg i matchen mot Amo helgen innan att laget är på gång och kan med toppnivå slå alla lag. Ett som är säkert är att Uros Tomic:s målvaktsspel, 19 räddningar mot Skånela, och ett i övrigt starkt försvarsspel var en bidragande orsak till segern uppe i Märsta.

HIF började matchen bra och efter tre raka HIF-mål i mitten på halvleken var ställningen 6–3 till bortalaget. Det föranledde hemmalaget till att ta en tidig timeout och den visade sig vara framgångsrik. Hemmalaget kunde därefter jobba ikapp HIF:s övertag och tre raka hemmamål senare var ställningen 6–6 med 20 minuter spelade. Sista tio minuterna av första halvlek var en kamp och ett ställningskrig där HIF:s försvarsspel med Uros i målet var avgörande för att hålla jämna steg med tabelltrean. 10–10 i paus.

I andra halvlek är det hemmalaget från Märsta som, efter två HIF utvisningar, kan ta ett litet grepp om matchen. HIF kämpar och strider i försvarsspelet men anfallsspelet har mer att önska. Hemmalaget kan rycka åt sig initiativet i matchen och håller ett målmässigt övertag, som mest med tre måls övertag efter 20 minuter. Då tar Ekstrand timeout och HIF tar efter det ifatt hemmalagets målmässiga övertag och med fem minuter kvar är ställningen 22–22. Sen släpper HIF bara till ett mål till och när HIF:s bästa målskytt, Erik Borgenhäll, dunkar in sitt fjärde mål för kvällen och HIF:s 25:e är matchen vunnen. Slutresultatet skrivs till 23–25 i en målsnål och spännande batalj.

HIF visar att med ett disciplinerat försvarsspel, kämpaglöd och ett inspirerat målvaktsspel är inget omöjligt. Kan sen anfallsspelet vässas till ytterligare nu när snart serien vänder kan inga lag gå säkra. Otroligt skön seger efter fem raka förluster.

Lördag den 11/12 klockan 16:00 spelas nästa match då en ny toppkandidat står på tur då Tyresö Handboll kommer till Brinova Arena. Hoppas att vi ses då!

Observera att du behöver visa upp ett giltigt vaccinationsbevis och giltig legitimation om du är över 18 år. Kom därför gärna i god tid.