Alingsås det bättre laget i kvällens match

Bilden ovan: Hampus Olsson blev stoppad av Alingsås nr 7 Felix Claar. Foto: Torbjörn Sunesson

Det var på förhand en svår uppgift för HIF att kunna ta poäng av Alingsås som varit ett av Sveriges bästa lag de senaste åren. Kanske endast övertrumfade av Kristianstad. Men HIF har ju även de en hög högsta kapacitet och om man undviker de down-perioder som man haft emellanåt så är det inte omöjligt. Och inga matcher är ju avgjorda på förhand.
Inför kvällens match saknades målvakten Abramovic och Hampus Dahlgren på V6. Gustaf Halle’n var tillbaks efter sitt problem med krånglande tumme.
Matchen började bra för Karlskronas del. 1-0 och 2-0 av Sandgren och Nygren. Sedan 2 mål av Carl Ekberg till 4-3 efter 7 minuter. Nu kom en svacka med missade avslut och kontringar från bortalaget som då gjorde 6 raka mål på 5 minuter. HIF får inga lätta mål utan får slita mot ett kompakt försvar. Alingsås målvakt också framgångsrik och räddar flera svåra bollar.
HIF byter målvakt till unge Daniel Svensson som till en början håller igen med hjälp av ribba och stolpar men försvarsspelt är för genomsläppligt och då är det en otacksam uppgift. Ställningen i paus är 14-18 efter ett sent straffmål av Andreas Flodman som var matchens bäste målskytt med 7 baljor.
Inför andra halvlek hoppades publiken på snabb återupphämtning men det blev tvärtom. På 8 minuter gjorde Alingsås 7 mål och HIF 2. Då gjorde HIF 4 raka och lite kontakt igen. Markus Mattsson kom in och gjorde några fina räddningar. I slutändan var ändå Alingsås det bättre laget och slutresultatet skrevs till 24-32. Nu väntar dubbelmöte mot Hammarby. Det är nästan vad man skule kunna kalla för 8-poängs-matcher. På onsdag den 20:de spelas första matchen hemma.

Målskyttar HIF

Hampus Olsson 5
Jakob Nygren 5
Johannes Sandgren 3
Lars Möller-Madsen 3
Carl Ekberg 2
Linus Fernebrand 2
Niklas Grundsten 2
Filip Ottosson 1
Gustaf Hallen 1

Bilder från matchen.

Tagna av Torbjörn Sunesson


Jakob Nygren gör på väg hem efter ett av sina 5 mål ikväll.


Gustaf Hallen var tillbaks i spel efter sin tumskada.


Bäst i HIF denna afton var Hampus Olsson som fick pris som bästa spelare i HIF.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 48
Notiser

50/50-Lotteriet

Vinnande lottnummer Torsdag 6/12 HIF Karlskrona…

december 6, 2018

Upphittat

Ett par glasögon och ett sittunderlag…

oktober 7, 2018
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X