YIF det bättre laget – förlust i Ystad

December är en tuff månad, sett både till spelschema och motstånd. Senast var det Kristianstad och under tisdagen Ystads IF. Mot de vita ystadpågarna räckte inte en halvbra insats till annat än en förlust med 30-23.

Inledningen blev precis motsatt av vad HIF ville. 4-0 till hemmalaget på fyra minuter. Slarvigt anfallsspel som straffade sig direkt. HIF kämpar sig in i matchen och är nere på tvåmålsunderläge vid 8-6 efter knappa kvarten. Avslutningen av första halvlek går även den i hemmafavör, mycket tack vare en nygammal landslagsspelare i Kim Andersson. När han är på spelhumör (som mot HIF) är han bäst i ligan och en av Sveriges bästa spelare, alla kategorier. Tillsammans med den unga entusiasmen i form av Ludvig Hallbäck på niometer och Erik Hvenfeldt (fenomenal i sin första ligastart) i målet så var YIF både tyngre och snabbare på samma gång. Johannes Sandgren som tillhörde HIF:s bästa spelare i första halvlek förklarade det såhär:
-Inget sprakande spel från vår sida. Vi kommer inte upp i nivå bakåt, vi är för snälla.

Ställningen var 15-11 efter 30 spelade minuter.

I andra halvlek var det återigen Ludvig Hallbäck som satte tonen med tempohandboll och genombrott, mot ett HIF-försvar som definitivt gjort bättre insatser under säsongen. Vid 18-14 har dock HIF ett par chanser att komma närmre, när matchen svänger. Tyvärr gjorde YIF tre raka mål och hade en sexmålsledning med 20 minuter kvar. Den sexmålsledningen bevakade hemmalaget, även om HIF hade fint kontringsspel under en period, då Linus Fernebrand verkligen stod ut. I uppställt spel hade HIF dock väldigt svårt att komma till bra avslutslägen och när bollen gick igenom var Hvenfeldt lysande i mål. HIF:s tränare Robban Andersson försökte med dubbla timeouts och byte på både niometer och i mål, men YIF var helt enkelt det bättre laget denna afton. Matchens delikatess bjöd Kim Andersson på, till 23-17. Passningen bakom ryggen ut till kanten (med efterföljande mål på lobb) var magnifik. Till slut blir matchen 30-23 och vi kan konstatera att HIF ännu inte slagit YIF.

På fredag ges nästa chans att ta en andra decembervinst då Sävehof kommer på besök till Karlskrona Idrottshall.
Matchstart 19:00 – väl mött!

Målskyttar HIF Karlskrona:
Robin Håkansson, 4
Tobias Nordahl, 4
Linus Fernebrand, 3
Johannes Sandgren, 3
Tomas Reznicek, 3
Nicklas Grundsten, 3
Ian Martin, 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 64
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X