Vinst i första träningsmatchen

HIF Karlskrona befinner sig just nu i en riktigt tung träningsperiod och har långt kvar till toppformen. Under lördagen ställdes man mot allsvenska Amo Handboll.
Det var tydligt försäsongstempo i matchen som HIF till slut kunde vinna med 27-21.

Trots 30 grader ute och träningsmatch så var det många handbollssugna i Karlskrona Idrottshall. Någon sa 400 personer, en annan 600, många var det hur som helst. Och grillsubstitutet Bullens korv sålde ordentligt.

Matchen då… Den inleddes med tre av HIF:s nyförvärv på banan.
Uros Tomic i mål, Robin Håkansson på högerkanten och Tomas Reznicek på högernio. Det fjärde nyförvärvet Emil Lundin fick göra debut under den andra halvleken.

Uros Tomic (bilden ovan) har hittills inte släppt in ett mål i HIF-tröjan, efter tre räddningar på lika många skott i inledningen av matchen. Efter det fick han, rättmätigt men lite tveksamt, rött kort efter att ha kapat en kontring. Även motståndarna Amo tyckte att domarna kunde visat lite ”känsla” och låtit Uros vila två minuter snarare än hela matchen. Hur som helst en lovande inledning för vår nye målvakt, där han visade klass i sina räddningar. När sedan Marcus Mattsson kom in gjorde han det så bra vi är vana att se honom.

Robin Håkansson gjorde tre mål i sin debut.

På högersidan gjorde två nyförvärv debut och visade även dem att de blir fina tillskott i HIF under säsongen. Robin Håkansson är säker i läget och stänkte in både kantskott och straffar. Tomas Reznicek visade vid ett par tillfällen upp sin högerslägga som vi hoppas få se mycket av under säsongen. Hans första mål till 7-4 var ett underarmsskott som visslade förbi Flamur Gerbeshi i Amo.


Tomas Reznicek gjorde även han tre mål i sin debut.

Första halvlek slutade 14-10.

Andra halvleken innefattade att ännu fler spelare fick speltid där Sebastian Nilsson gjorde första målet och Melker Elisson stod för fina genombrott. Nye Emil Lundin bjöd på positivt försvarsspel och stänkte dit ett mål. Även Jesper Granath och Axel Gustavsson fick sina minuter.

Sammanfattningsvis en träningsmatch som vittnade om att årets HIF har en intressant bredd och fortsatt spelare som bidrar med det där lilla extra.

Nästa träningsmatch spelas på tisdag, borta mot HK Malmö.

Bäste målskytt för HIF var Linus Fernebrand med fem mål från sin vänsterkant.

Samtliga foton är tagna av Torbjörn Sunesson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 65
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X