Uppehållet behövs – avslutande förlust mot Skövde

Det var årets sista match i Handbollsligan när nyåret skall firas in med efterföljande VM-uppehåll, vilket gör att nästa omgång inleds 30 januari. Då åker HIF till Partille för match mot Sävehof. Förhoppningsvis har vilan och uppehållet gjort gott för vår tunna trupp och hårt kämpande spelare. I december har laget avverkat åtta matcher, jämfört med 13 matcher på två och en halv månad i säsongsinledningen. I matchen mot serietvåan IFK Skövde var bensintanken långt ifrån full och matchen slutade 23-30.

Inledningen var målsnål och efter knappt tio minuter gör HIF 3-1 genom Ian Martin. Drygt tre minuter senare hade Skövde kvitterat till 4-4. Vid 5-5 (17.42 på klockan) åker Nicklas Grundsten på sin andra utvisning, vilket givetvis påverkade hans och lagets försvarsspelet framgent. Under utvisningen gjorde även Skövde 2-0 och tog ledningen med 5-7. Bortalaget hade fått upp farten, samtidigt som HIF:s anfallsspel klickade. Och när skotten gick förbi försvaret var Skövdes sista utpost Håvard Åsheim utmärkt. 5-7 blev 5-11. Viss förbättring skönjdes efter Robban Anderssons andra timeout och 7-11 med knappa fem minuter kvar. Avslutningen gick dock helt i Skövde-favör och halvleken slutade 7-14. Visst kändes matchen avgjord, men årets HIF ger sig inte; Det gällde ju att gå på ledighet med en go känsla i truppen.

Under andra halvleks första kvart gör lagen vartannat mål till 15-22. Visst var HIF:s anfallsspel bättre och det visade sig i målprotokollet. Skönt att se att Johannes Sandgren var tillbaka, både som straffskytt och som viktig kugge på nio meter. Särskilt viktigt var det när Ian Martin fick en smäll på ögat och fick utgå en stund, väl omhändertagen av Anders Broström. Även om HIF är nere i underläge med fem mål var det aldrig nära. Skövde var det bättre laget och visar varför de är ett topplag. Andra halvlek slutar 16-16 och där finns bra saker att ta med sig in i uppehållet. Nu väntar två veckors ledighet innan Robban Andersson drar igång träningen och laddar laget för att stå starka (och utvilade) den 30 januari i Partille.

Nästa hemmamatch spelas den 3 februari då Ystads IF kommer på besök. Till dess önskar vi er alla ett gott nytt år!

Målskyttar HIF Karlskrona:
Tobias Nordahl, 6
Ian Martin, 4
Tomas Reznicek, 4
Linus Fernebrand, 4
Robin Håkansson, 3
Johannes Sandgren, 2

Foton: Torbjörn Sunesson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 65
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X