Underbar seger i avgörande matchen

Under söndagen skulle det avgöras. Ett lag skulle spela i Handbollsligan och ett i Allsvenskan. HIF på ena sidan och HK Varberg på andra. Efter 60 minuter står det klart; HIF Karlskrona spelar i Handbollsligan även nästa år, efter 35-29.

Efter onsdagens risiga match var ställningen 2-2 och visst kändes pressen både på plan och på läktaren. Men redan från första stund visade HIF att det skulle bli väldigt svårt för Varberg. 3-0 efter fem minuter. Och det skulle ta nästan sex minuter innan Varbergs storskytt Filip Berentsen gjorde bortalagets första mål; 3-1.

I hemmalaget spreds målskyttet och det var verkligen en laginsats, från målvakt och framåt. I Varberg handlade dock allt om Filip Berentsen. Han gjorde Varbergs fyra första mål. Under den tiden hade HIF gjort nio. Med kvarten spelad var ställningen alltså 9-4. Känslan var att det skulle bli en enkel seger. Fortsatt stabilt hemmaspel utökade ledningen till 17-10 när klockan ljöd till pausvila.

Läktarsnacket under pausen var samstämmigt; det här skulle bli enkelt. Snacket i Varbergs omklädningsrum var definitivt något annat. Det var ett helt annat Varberg som kom ut i andra halvlek och formligen chockade hemmalaget. Vid 20-12 satte bortalaget in en ny växel, där HIF endast gjorde ett straffmål (Johannes Sandgren var fantastisk från sju meter denna kväll) medan Varberg gjorde sju spelmål och ställningen var 21-19. Matchen levde i högsta grad. Nu var varje anfall en pärs, för både laget och fansen på läktaren. Berentsen och hans gröna kompisar fick enkla avslut, samtidigt som HIF-spelarna fick slita. Slitet betalade sig och med sju minuter kvar kom rycket från 28-26 till 33-26 på fyra minuter.
Matchen var avgjord och ÄNTLIGEN var det klart: HIF KARLSKRONA SPELAR ÄVEN NÄSTA ÅR I HANDBOLLSLIGAN!

En magisk avslutning där den fullsatta Karlskrona Idrottshall kokade (det gjorde den under hela matchen) och firandet ville liksom inte ta slut. Nu börjar arbetet inför nästa säsong där HIF Karlskrona fortsatt spelar i högsta serien. Det ska vi alla vara stolta över. Laget, organisationen, publiken och supporterföreningen Lejonen. Ni ska alla veta att det är en laginsats, både på och utanför plan. I morgon väntar säsongens sista träff med Nätverket, där vi samtidigt kommer att presentera ett antal kontraktsförlängningar. Håll ögon och öron öppna!

Men idag pustar vi alla ut – HIF Karlskrona är fortsatt ett lag i högsta serien.

Målskyttar HIF Karlskrona:
Johannes Sandgren, 8
Nicklas Grundsten, 6
Gustaf Hallén, 5
Tobias Nordahl, 5
Hampus Olsson, 4
Jakob Nygren, 4
Linus Fernebrand, 2
Lars Møller Madsen, 1

Foto: Torbjörn Sunesson


HIF:s ordförande Örjan Nilsson och Lejonens lejonkung Kenneth Kea Andersson var väldigt nöjda med segern. 
– Så jäkla skönt att det blir Handbollsligan nästa år också, var kommentaren.


Sebastian Seifert tackade publiken och för sig. Många hade gärna sett ”Sibbe” fortsätta.


Lejonen höll låda under hela matchen.

Fullsatt i Karlskrona Idrottshall…


…så ni kan tro att biljettgeneralen Leif Ottosson hade fullt upp.

Alla foton är tagna av Torbjörn Sunesson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 60
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X