Tung hemmaseger mot Malmö

Förlusten mot AIK var borta ur minnet och fullt fokus låg på uppgiften; att ta revansch på Malmö som sekundslog HIF senast lagen möttes. Vår tränare Robban Andersson hade en god känsla för överraskning och detsamma hade Ian Martin inför matchen:
– Vi är trygga på hemmaplan och vi har goda förhoppningar om matchen.

Inledningen var jämn. 3-3 efter dryga fem minuter, samtidigt som målvaktsmatchen var lika jämn, med två räddningar vardera för Uros Tomic och Robin Paulsen Haug. Malmös Robert Månsson tackade för lite extra utrymme nästkommande minuter och var ordentligt inne i matchen. 3-3 blev 3-7 och 4-8. När HIF gjorde sitt fjärde mål (Linus Fernebrand) hade det nästan gått sju minuter sen det tredje. Robbans timeout förändrade dock både anfall och försvar och efter det var det jämnare i målprotokollet. Malmö hade kommandot och HIF fick jaga. Jakten pågick hela vägen och Ian Martin bombar in 12-15 vilket blir halvtidsresultatet.

Det var en självsäker Tobias Nordahl som pratade med Cmore i paus:
– Vi ska vara glada, trots den inledningen har vi chansen. Om vi vågar gå mer på mål och sticka in näsan så ska det nog ordna sig.

Så rätt han fick. Till andra halvlek var det ett HIF som gjorde just det; gick rakare på mål och ”stack in näsan”. Samtidigt som försvaret arbetade frenetiskt. Varvsmuren står återigen i Karlskrona Idrottshall. Och om motståndarna fick iväg ett skott förbi muren, ja då har vi en sista utpost och matchens bäste spelare i mål – Uros Tomic. Den serbiske målvakten som tidigare i veckan tecknade ett nytt tvåårskontrakt. Han tackade på allra bästa sätt. Hans andra halvlek var fullkomligt magisk. 50 procent räddningar från några av ligans bästa spelare talar sitt tydliga språk.

Han är dock både ödmjuk och påtalar vikten av försvarsspelet till Cmore efter matchen:
– Väldigt bra försvarsspel och riktigt kompakt i mitten, då blir det lättare för mig. Vi vet att vi måste kriga hela matcherna och det gör vi idag. Så härlig känsla!
(Fritt översatt från Tomics engelska)

Hur var spelet i andra halvlek då?
Försvar och målvakt var som sagt väldigt kompakt och hårt arbetande. Att vi endast släpper in 10 mål mot topplaget Malmö, det är både fantastiskt bra och visar på vad årets HIF Karlskrona står för. I anfallsspelet är det våra rutinerade herrar som stiger fram. Kapten Nicklas Grundsten och Tomas ”Underarmssläggan” Reznicek kommer igång på allvar, samtidigt som resten av laget steppar upp några snäpp. Då spelar det inte jättestor roll om målvakten heter Robin Paulsen Haug eller Dan Beutler – bollen landar allt som oftast i mål. Efter elva minuter står halvleken 6-1 och HIF har ledningen med 18-16. En ledning som till och med blir fem mål vid 23-18 med dryga tio minuter kvar. Malmö visar dock upp bredden på sitt lag och med Anton Blickhammar och Binai Aziz kommer man så nära som 25-23 med fem minuter kvar. Grundsten gör 26-23 och Reznicek 27-24. När matchklockan står på 60:00 är samtidigt räkneverket på 27-25.

HIF Karlskrona har för första gången slagit ett av topplagen!
Det visar att inget lag går säkert i möten med årets HIF Karlskrona. Det ger ett självförtroende hela vägen upp på läktaren, där vi i publiken verkligen bjuds på fin handboll och ett krigande lag, en varvsmur och en serbisk fantom i mål. Oj vad roligt det är med handboll!

På lördag är det dags igen, då mot Önnered på bortaplan. Du ser matchen på Cmore eller på TimeOut i Lyckeby tillsammans med Lejonen. Vår supporterförening som just nu har riktigt vassa klor…

Målskyttar HIF Karlskrona:
Tomas Reznicek, 8
Ian Martin, 4
Nicklas Grundsten, 3
Linus Fernebrand, 3
Tobias Nordahl, 3
Johannes Sandgren, 2
Robin Håkansson, 2
Carl Ekberg, 1
Hampus Dahlgren, 1


Från vänster: Tomas Reznicek, Nicklas Grundsten, Uros Tomic och Carl Ekberg. Alla hjältar idag.


HIF Karlskronas assistkung Tobias Nordahl tackar Lejonen efter matchen.

Foton: Torbjörn Sunesson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 65
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X