Tung första halvlek – förlust i Malmö

Senast bröt HIF Karlskrona förlusttrenden genom seger mot Önnered. På tisdagskvällen väntade ett helt annat motstånd i form av serietvåan HK Malmö. Ett Malmö som vi fram till matchen idag rubbat på bortaplan (förlust i slutsekunderna) och vunnit mot på hemmaplan.
– Vi gör en för dålig första halvlek, vi är inte riktigt klara med att det är kamp. Ingen bra halvlek från vår sida, sa tränaren Robert Andersson till Cmore efter matchen.

Inledningen av matchen är jämn till 2-2, när Malmö gör två raka. Ett försprång som ökar till fyra, vid 8-4. Avståndet hålles vid 3-4 mål till 11-8, när sedan Malmö gör fem raka till 15-8 och matchen känns halvkörd redan då. Ställningen är 16-9 i paus och uppförsbacken riktigt brant.
– Tycker inte vi är där riktigt, från början och egentligen hela halvleken. Sista 5-6 minuterna rinner det iväg. Vi måste även lura Beutler och inte skjuta för snabbt, sa Linus Fernebrand i paus.
Nämnde Dan Beutler var formidabel i Malmö-målet i första halvlek.

Andra halvlek tar vid där första avslutade. Hemmaledningen blir till nio mål och även till tio vid 24-14 efter dryga tio minuter. Givetvis är matchen körd, men Robbans timeout gav verkan. Gissningsvis sa han ”Nu avslutar vi snyggt”, vilket verkligen blev både fokus och löstes på ett bra sätt. Sista delen av matchen vinner HIF med 11-7 och plockar ut den delen av matchen, för att samla kraft inför en, på förhand, mer rimlig nöt att knäcka på lördag.

Då gästar Eskilstuna GUIF som befinner sig i ”ingen mans land”, på en tiondeplats, endast två poäng före. Då ska visserligen GUIF möta AIK under onsdagen. Avståndet är hur som helst inte omöjligt att ta in och visst är det vad vi alla hoppas; att HIF Karlskrona ska slippa kval för första gången i vår historia i högsta serien. Lördagens match blir en nyckelmatch i den jakten och vi behöver just DITT stöd. Varmt välkommen att heja fram HIF till två nya poäng. (OBS) Matchstart 16:10 – missa inte det!

Målskyttar HIF Karlskrona:
Jürgen Rooba, 4 (piggt inhopp i andra halvlek)
Nicklas Grundsten, 4
Tobias Nordahl, 4
Tomas Reznicek, 3
Ian Martin, 2
Linus Fernebrand, 2
Nacor Medina, 2
Carl Ekberg, 2
Hampus Dahlgren, 1
Robin Håkansson, 1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 62
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X