Tung förlust i Skövde

HIF kom taggat till Arena Skövde för att kriga hem två poäng till Karlskrona. Skövde ville annat och slutresultatet skrevs till 31-29.

Det var en målsnål inledning där ställningen är 2-2 efter dryga åtta minuter. Linus Fernebrand inledde för HIF och tiomålsskytten Jakob Nygren det andra. Under samma period hade Vladan Abramovic i princip spikat igen i målet. Fyra räddningar på åtta minuter och sedan fortsatte det, i hela den första halvleken. Framåt var det trögare och det var först när Johannes Sandgren kom in och sköt som bollarna trillade in. 4-4 efter 14 minuter.

Lagen följs åt fram till 8-8, när det sedan låser sig framåt. Misstag blir till kontringar för Skövde och det rinner iväg. Västgötarna gör 5-0 på knappa fem minuter; 13-8. Ställningen i halvtid blir 14-10 efter mål av Calle Ekberg och Hampus Olsson.

Andra halvlek skulle bli en jakt. Ledd av skarpskytten Jakob Nygren. Inledningen vittnar om att snacket i omklädningsrummet gick hem. 14-10 blir 14-13 på sex minuter. Slarv och en HIF-utvisning ökar försprånget till fyra igen; 18-14.
Det är bara Nygren som får igenom bollarna och faktiskt testar Skövde-försvaret på allvar. Skövde håller avståndet men HIF är uppe och nosar vid tvåmålsunderläge några gånger, men kommer inte ikapp – matchen slutar 31-29.

Matchens lirare är Jakob Nygren som till slut gör hela tio mål. Efter matchen var han frågande till hur laget höll sig till matchplanen.
– Vi hade bestämt oss för att kriga för att inte släppa in 30 mål, men ändå gör vi det. Jag vet inte riktigt vad som gick in under vår videogenomgång inför matchen, säger en besviken tiomålsskytt.

Förutom Nygren finns positiva saker att ta med sig i form av Vladans första halvlek, Sandgrens skytte och stundtals riktigt bra försvarsspel.

Hektiskt schema för HIF innan EM-uppehåll i januari:

Sön 17/12 16:30 HIF Karlskrona Alingsås HK Karlskrona IH
Ons 20/12 19:00 HIF Karlskrona Hammarby IF Karlskrona IH
Tis 26/12 18:00 Hammarby IF HIF Karlskrona Eriksdalshallen
Tor 28/12 19:00 Alingsås HK HIF Karlskrona Estrad Alingsås

Målskyttar HIF Karlskrona:
Jakob Nygren, 10
Johannes Sandgren, 5
Hampus Olsson, 5
Carl Ekberg, 3
Nicklas Grundsten, 3
Ian Martin, 1
Linus Fernebrand, 1
Filip Ottosson, 1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 53
Notiser

50/50-Lotteriet

Vinnande lottnummer Fredagen 15/2 HIF Karlskrona…

december 6, 2018

Upphittat

Ett par glasögon och ett sittunderlag…

oktober 7, 2018
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X