Tung förlust mot Sävehof

Efter matcher mot Kristianstad och Ystads IF gavs en bättre chans att rubba fredagens motståndare Sävehof. Ett Sävehof som inför matchen innehöll sista slutspelsplatsen. Det var ett klart lyft framåt, men tyvärr blev det förlust med 24-26.

Inledningen var riktigt målsnål och Uros Tomic ”öppnade inte butiken” förrän efter sju minuter. Till dess hade HIF gjort 1-0 genom Robin Håkansson och 2-0 genom Nicklas Grundsten. Det var en tajt tillställning med HIF i förarsätet under merparten av första halvleken, mycket tack vare Uros i mål. Från bortalaget var det Oskar Sunnefeldt som producerade från sin niometersposition. Det var Sunnefeldt som gav Sävehof ledningen för första gången till 8-9 med dryga sex minuter kvar av halvleken. Sista sex är ett ställningskrig med få klara lägen och halvtidsresultatet stannar på 9-10.

Båda lagen pratade nog anfallsspel i pausen, för visst såg det annorlunda ut. Lika många mål (18) som hela första halvlek bjöd på såg vi med 45 minuter på klockan. Då till 19-19 genom Sävehofs Sebastian Karlsson. Innan dess hade HIF haft ledningen ett par gånger om och med två mål vid 17-15 och 18-16. Under återstående kvart får dock HIF tre utvisningar, vilket så klart ger Sävehof bättre utrymme. Ett utrymme som nämnde Karlsson utnyttjar, från sin kant. Och det är även från kanterna som HIF:s mål kommer under denna period. Jürgen Rooba gör en snygg flipp, Linus Fernebrand är klinisk och Tobias Nordahl dundrar på från utsida tvåa, till 21-20. Tre raka bortamål och även upp till tremålsledning till 22-25 med dryga tre minuter kvar. Då kändes matchen körd, men årets HIF Karlskrona ger sig aldrig. Timeout av Robban Andersson och forceringen var igång. 24-25 en och en halv minut senare. HIF får även chansen att kvittera men domaren blåser för tekniskt fel. I matchens sista anfall punkterar Sävehof matchen till 24-26. En tät och tuff match som HIF lika gärna kunde vunnit.

Bäst i hemmalaget utsågs Uros Tomic som i vissa stunder var rena väggen.

På måndag beger sig laget till Skövde för att möta årets komet; serietrean IFK Skövde. Tuff bortamatch alltså!

Målskyttar HIF Karlskrona:
Tomas Reznicek, 4
Linus Fernebrand, 4
Tobias Nordahl, 4
Carl Ekberg, 3
Robin Håkansson, 3
Jürgen Rooba, 2
Ian Martin, 2
Nicklas Grundsten, 1
Melker Elisson, 1

Melker Elisson gjorde sitt första mål för säsongen i Handbollsligan.

Tränare Robban Andersson manade på laget som kämpade hela vägen in till matchslut.

Foton tagna av Torbjörn Sunesson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 64
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X