Svenska mästarna blev för svåra i premiären

Premiären i Handbollsligan är avklarad och den gjordes det inför nästan 5 000 personer i Kristianstad Arena.
De regerande svenska mästarna (tre år i rad) blev en för tuff uppgift för ett piggt HIF Karlskrona. Matchen slutade 31-22 (13-14).

HIF med sju nya spelare i truppen har ägnat mycket av försäsongen till att svetsa ihop laget och det syntes över hela 60 minuter.

Starten var HIF:s på alla sätt och ställningen var smått otroliga 0-4 efter knappt sju minuter då Kristianstad tog timeout och bytte runt i laget.
Från start spelade nye Vladan Abramovic i målet och fick träff direkt på hemmalagets skyttar.

HIF fortsatte spela bra och hade ledning med 2-8 efter tolv minuter. Den orangea delen (98,5 procent) av arenan var i princip knäpptyst. Sedan började Kristianstads upphämtning, med räddningar på nye Kappelin i målet och starkt skytte. Tillsammans med ett par tekniska fel från HIF och två utvisningar gjorde ställningen 13-14 i paus.

Andra halvleken rivstartades av de orangea och efter drygt 33 minuter var hemmalaget i ledning. Vladan fick inte tag i skotten och några tekniska fel hos HIF gjorde att det rätt snabbt blev en femmålsledning för Kristianstad.

Och när svenska mästarna är i ledningen är de svåra att tas med. Som en orange herre sa efter matchen: ”En ledning i andra halvlek släpper vi aldrig”. Och Kristianstad har inte förlorat på hemmaplan på 46 matcher….

Lejonklacken höll låda hela matchen och stöttade laget i 60 minuter. Efter slutsignalen fick de tillresta gulsvarta en hyllning av laget och HIF:s bäste spelare Vladan Abramovic skickade upp sitt pris till en lycklig supporter.

Den tuffaste möjliga premiären är spelad och förlust med 31-22 är ett faktum. Vad som också är ett faktum är att alla HIF:s spelare nu har fått känna på hur tuff Handbollsligan är. Trots förlust med nio bollar finns en hel del positivt att ta med sig; Två målvakter (Marcus Mattsson spelade sista 20 minuterna och gjorde det helt okej i ett svårt läge) som gör sina räddningar, vasst kantspel och en Ian Martin som gjorde tre mål på tre skott. Nästa match spelas borta mot Lugi HF fredagen den 15 september.

170901_Krstd
#vigerossaldrig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 33
Notiser

Efterlysning

Biljettkontoret vill komma i kontakt med f…

juli 26, 2017
1 2 3 8
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X