Stundtals riktigt bra spel i omstarten

En månads uppehåll från spel i Handbollsligan och ny tränare på bänken. Förväntningarna och förhoppningarna var givetvis stora. Till stor del infriades dem, även om LUGI blev för svåra och vann med 27-23 (13-10).

Under de första fyra minuterna var LUGI starkare och hade ledningen med 3-1. Sen kommer HIF:s både försvarsspel och målvaktsspel igång. Markus Mattsson inleder i målet och samlar ihop ett gäng räddningar under de första tio-tolv minuterna. När Lars Møller Madsen skjuter framåt så går HIF ifatt och förbi till 4-5. Efter 14 minuters spel tar LUGI timeout, vid ställningen 6-6 och det får tyvärr verkan.
Under nästkommande sju minuter gör HIF endast ett mål (Johannes Sandgren) samtidigt som lundensarna gör fyra; 10-7.
Då är det dags för nye tränaren, Sebastian Seifert, att ta timeout för HIF. Viss förändring skönjdes och 10-8 gjordes av Hampus Dahlgren. En HIF-utvisning och ett felaktigt (?) byte gav ytterligare en utvisning för HIF och LUGI gick ifrån till 13-8 med drygt tre minuter kvar av halvleken. Känslan (eller rädslan) var att det skulle rinna iväg ordentligt då, men något har hänt och det är positivt. Nävar knöts och skott sköts. 13-10 ett par minuter senare och halvtidsvila.

Hampus Olsson sammanfattade i paus med:
– Inget toppbetyg till oss. Det går lite stå i anfallsspelet och vi håller oss inte riktigt till vår gameplan.

I inledningen av andra halvlek gick det fortsatt lite stå i anfallet och LUGI gick ifrån till en sexmålsledning till 17-11. Istället för att det rann iväg ordentligt så stålsatte sig laget och krigade i alla delar av banan. Underläget stod sig på fem-sex mål tills det var sju minuter kvar, då HIF gör 25-21 genom kapten Nicklas Grundsten. 26-23 ett par minuter senare och LUGI var lite skakade, men underläget var för stort för att kriga sig ikapp. Matchen slutar 27-23 och det är en förlust på kontot, men med ”ljuv” eftersmak.
Känslan är att om matchen varit sju-åtta minuter längre hade HIF vänt på steken. Det bådar gott inför framtiden, för bortamatch mot LUGI är ingen av de matcherna som HIF ”ska” vinna.

Sebastian Seifert efter matchen:
– Grabbarna kämpar i 60 minuter, det är bra. Och stundtals gör vi det bra, även om vi har en del att jobba på både framåt och bakåt. Som att samarbetet försvar-målvakt kan blir bättre och att vi borde kunna trycka till lite mer i kontringarna. Vi gör det bra i uppställt försvar, men tar en del ”skitskott” och släpper för många kontringsmål, resonerar Sebastian Seifert efter matchen.

Sammanfattningsvis kan vi aldrig vara nöjda med en förlust, men samtidigt har vi förhoppningar inför framtiden, inför de matcherna där vi behöver och måste ta poäng. Hemma mot IFK Skövde på måndag är en sådan match.


För att ladda upp på bästa sätt – kom till Scandic och lyssna på Uppsnack med tränare Seifert vid 17:30. Scandic serverar specialerbjudande till handbollsgäster från 17:00. Vid 17:30 ansluter Seifert och ger er hans syn på matchen och hur vi ska slå Skövde.
Det är dags att göra Karlskrona Idrottshall till den gryta det kan vara och vi behöver DIG!

Målskyttar HIF Karlskrona:
Lars Møller Madsen, 6
Hampus Olsson, 4
Hampus Dahlgren, 3
Johannes Sandgren, 3
Nicklas Grundsten, 3
Jakob Nygren, 2
Carl Ekberg, 1
Tobias Nordahl, 1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 53
Notiser

50/50-Lotteriet

Vinnande lottnummer Fredagen 15/2 HIF Karlskrona…

december 6, 2018

Upphittat

Ett par glasögon och ett sittunderlag…

oktober 7, 2018
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X