Storseger med 34-23 för HIF mot Aranäs

Bilden ovan: Vladan Abramovic gjorde en mycket bra match i kvällens vinst och valdes till HIFs bäste spelare i matchen mot Aranäs. Foto: Tom Nilsson

Det var ett revansch-suget HIF Karlskrona som kom till start i den viktiga bortamatchen mot värsta (?) konkurrenten Aranäs. Det brukar vara jämna matcher mellan dessa båda lag. Dock inte senast när Aranäs vann i Karlskrona med 6 bollar. Då var det glest i Karlskronas försvar. Idag var det inte det. Försvarsarbetet fungerade mycket följsamt och bra och täppte till på bollsidan. Svårt för Aranäs 9-metersskyttar att få till några bra lägen. Och dessutom storspelade Vladan i HIFs mål mycket stabilt hela matchen.
HIF inledde målskyttet med 2 mål av Jakob Nygren. Efter 5:37 står det 4-1 till HIF och Aranäs tvingas ta timeout. Spelövertag för HIF. 5-målsledning efter 14 minuter. LMM är tillbaks i fullt slag och det ger trygghet i anfallen. Nygren fortsätter på de inslagna vägen och dundrar in mängder av mål. Totalt 9 i hele matchen. Anfallsspelet har inte sett så här bra ut i tidigare matcher. I mitten av första halvlek gör Aranäs en uppryckning. Är nu endast 2 bollar efter och Grundsten får sin andra 2-minutersutvisning. Lite spännande alltså. Aranäs försöker med lite mer aggresivt försvarsspel och både Tobias Nordahl och Hampus Olsson är nere för räkning efter slag i ansiktet. Inga skador dock. HIF hittar tillbaks till det vinnande konceptet och kan dryga ut till 13-17 i halvtid. Detta måste vara en av de bästa halvlekarna denna säsongen. Men mycket kan hända på 30 minuter och man kan inte ta ut segern i halvtid.
I andra börjar åter HIF bäst. Aranäs har svårt att komma till bra målchanser och det blir endast 3 gjorda mål för dem de första 15 minutrarna. Under den tiden gör HIF 9 mål. Fernebrand kommer in på V6 och Carl Ekberg på M6 och gör det bra. Hampus Olsson gör mål på de lägen han får. Kantspelet som i tidigare matcher inte riktigt klickat ser bättre ut idag. Slutet av andra halvlek blir en relativt stabil avslutning där det mesta känns avgjort. Sammanfattningsvis kan man säga att HIF hittat ett vinnande spel i både anfall och försvar. Målvaktsspelet idag lysande. Vladan Abramovic fick pris som bäste spelare i HIF och det var välförtjänt. Slutresultet 34-23. Grattis killar – det här gjorde ni bra. Nu väntar Ystad hemma nästa söndag. Missa inte det.

Målskyttar HIF

Jakob Nygren 9
Lars Möller-Madsen 6
Hampus Olsson 6
Linus Fernebrand 4
Tobias Nordahl 3
Carl Ekberg 2
Niklas Grundsten 2
Hampus Dahlgren 1
Johannes Sandgren 1

Bilder från matchen

Glada HIF spelare firar efter slutsignalen.


Hampus Olsson gör här ett av sina 6 mål i kväll.

Jakob Nygren var matchens gigant. Hela 9 mål ikväll


Jakob bryter i försvaret.


Skott – Mål

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 48
Notiser

50/50-Lotteriet

Vinnande lottnummer Torsdag 6/12 HIF Karlskrona…

december 6, 2018

Upphittat

Ett par glasögon och ett sittunderlag…

oktober 7, 2018
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X