Stark insats mot svenska mästarna

IFK Kristianstad är just nu Skandinaviens bästa lag och för att skaka dem skulle det krävas något alldeles extra, i 60 minuter.
HIF visade upp en helt annan kämpaglöd och gjorde det riktigt svårt för de orangea i princip hela matchen. Slutresultatet skrevs till 24-29 (13-12).

Matchen inleddes i orange favör med både 0-1 och 0-2. En HIF-straff efter tre minuter gjorde det till 1-2 genom Johannes Sandgren. Ett uppoffrande försvarsspel och tålmodigt anfallsspel från HIF höll ställningen jämn fram till 5-7 som Gustaf Hallén stänker upp med ett underarmsskott. Efter det växlar Kristianstad upp genom formidable Albin Lagergren och playmakern Gunnar Steinn Jónsson. 5-7 blir 5-10 och Kalle Lång tar timeout med kvarten spelad. In kommer Johannes Sandgren och Ian Martin. Det blir ett klart vassare anfallsspel där avsluten kommer från höger och från vänster.

På tolv minuter gör HIF 7-2 och ställningen är 12-12. Sandgren gör fyra, Hampus Olsson två och Hampus Dahlgren kontrar in ett. När sedan Mr. 100% Calle Ekberg gör sitt första för kvällen är ställningen 13-12 och det är halvtid.

Visst kände vi igen det från premiären i Kristianstad, då HIF ledde i paus men förlorade stort. Och visst fanns det en känsla av att ”nu byter Kristianstad in sin förstasexa och det blir väldigt svårt”. Bortalaget gjorde just det och visst blev det tuffare i inledningen av andra halvlek. Albin Lagergren och Philip Henningsson har stor show under första kvarten. Oavsett vilka motmedel som HIF försöker så rinner Kristianstad ifrån.

Efter kvarten spelad i andra halvlek är ställningen 17-24 och matchen känns körd.
I tidigare matcher hade det runnit iväg ännu mer, men här har något hänt; HIF:s inställning är en annan och en bättre sådan.
Ordförande Örjan Nilsson sade i fredags ”Nu tittar vi inte bakåt och använder den här helgen till omstart”. Orden verkar ha gjort något med inställningen, för nu knöt hela laget nävarna och tappade aldrig tron på att ”det gaur”.
Vladan Abramovic (!) gör 20-25 med elva minuter kvar och någonstans känns det som att Kristianstad inte kan slappna av trots stort överläge och kort om tid kvar. Abramovic gör sin absolut bästa match sedan premiären och stod för 14 räddningar.
Femmålsunderläget står sig dock till slutsignalen ljuder och slutresultatet skrivs till 24-29.

Det finns väldigt mycket positivt att ta med sig från denna onsdagskväll:
– Ett uppoffrande försvarsspel där ALLA gör jobbet i 60 minuter.
– Ett anfallsspel med fart som ger fler alternativ än tidigare matcher.
– Vladan Abramovics målvaktsspel
– Johannes Sandgrens skytte (äntligen!)
– Lejonen som gör ett kanonjobb under hela matchen

Nästa match spelas hemma mot HK Malmö – torsdag den 7/12 klockan 19:00 – missa inte det!

Målskyttar HIF Karlskrona:

Johannes Sandgren, 7
Hampus Dahlgren, 4
Carl Ekberg, 3
Jakob Nygren, 3
Hampus Olsson, 3
Nicklas Grundsten, 1
Gustaf Hallén, 1
Tobias Nordahl, 1
Vladan Abramovic, 1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 48
Notiser

50/50-Lotteriet

Vinnande lottnummer Torsdag 6/12 HIF Karlskrona…

december 6, 2018

Upphittat

Ett par glasögon och ett sittunderlag…

oktober 7, 2018
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X