Sävehof var det bättre laget. HIF gjorde blek insats.

Bilden ovan: Gustaf Halle’n kämpade mot ett massivt försvar i kvällens match mot Sävehof. 7 mål blev det för hans del. Foto Torbjörn Sunesson

Kvällens match mellan HIF Karlskrona och Sävehof var på förhand en möjlighet för HIF att komma upp en bit från den nedre delan av tabellen. För visst har man lyckats bra med sitt spel i vissa matcher. Sävehof har spelat många jämna matcher och ofta förlorat med uddamålet. De har inte riktigt fått ut sin fulla potential som ett lag trots många skickliga spelare. De två mest välkända i landslagssammanhang, Jonas Larholm och Johan Jakobsson tex. I kvällens match saknades Johan Jakobsson.
Matchen startar bra för HIF. Både anfall och försvar är bra. Abramovic noteras för flera fina räddningar. Hallen på genombrott och Möller-Madsen med skott håller HIF i ledningen de första 10 minutrarna. Därefter blir det en del tappade bollar och missade avslut som Sävehof var skickliga på att utnyttja. 4 raka mål för Säve. 5-4 blir 5-8. Hallen gör 6-8 därefter 5 raka för Sävehov. Denna perioden kom att bli ödestiger för matchen och HIF kom inte upp till samma kvalitet igen. I slutet av första halvlek fick Sävehof 2 man utvisade och straff emot sig. Inte heller detta kunde HIF utnyttja till att knappa in på underläget. Ställningen i halvtid är 11-18.
I andra halvlek försökte HIF kämpa ikapp men spelet saknade den rätta fokuseringen. Motståndarlaget stod upp bra i försvaret och HIF tvingades till avslut i svåra lägen. Från högerkanten blev det skott från dålig vinkel. Vänstersex fick knappt ett enda riktigt utspel att avsluta på. Det blev heller inte så många inspel till mittsex eller kontringar. Kvällens snyggaste mål gjordes av Jonas Larholm som gick från mittnioposition rakt fram. Passade lång boll till högersexan som passade tillbaks till Jonas som hoppade in i målgården. Totalt sett i matchen så såg vi ett Sävehof som levererade och ett HIF som kan bättre. Slutresultat 21-31. Nu tappade man en placering i tabellen eftersom Aranäs slog Ystad med 24-19. Nästa match är redan på söndag borta mot Eskilstuna.

Målskyttar HIF

Gustaf Halle’n 7
Hampus Dahlgren 3
Jakob Nygren 3
Filip Ottosson 2
Niklas Grundsten 2
Lars Möller-Madsen 2
Ian Martin 1
Carl Ekberg 1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 48
Notiser

50/50-Lotteriet

Vinnande lottnummer Torsdag 6/12 HIF Karlskrona…

december 6, 2018

Upphittat

Ett par glasögon och ett sittunderlag…

oktober 7, 2018
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X