Säsongens första vinst mot Önnered

Fyrapoängsmatch. Enligt kritikerna en förväntad bottenstrid. Två lag med stort självförtroende efter fina insatser i sina respektive föregående matcher. HIF var dock genomgående snäppet bättre och kunde till slut vinna med 25-23 (12-10).

Vår formstarke kapten Nicklas Grundsten inledde alldeles magiskt och gjorde HIF:s tre första mål denna torsdagkväll. 1-0, 2-2 och 3-2. Önnereds lika formstarke Daniel Blomgren (10 mål senast mot IFK Ystad) gjorde 3-3 och 4-4. Och det var melodin under första halvlek; ett jämnt ställningskrig där profilerna stack ut. Lika vid 6, 7, 8 och 9. Mycket tack vare fint målvaktsspel från båda lagen. Uros Tomic i hemmalaget låg nära 50 procent efter första halvlek och firma Abrahamsson/Radermacher var inte mycket sämre. Men det var vid 9-9 och när gästerna tog timeout som HIF ”ryckte” och gjorde två raka mål. Och visst var det Nicklas Grundsten som låg bakom det. 11-9 och till slut även 12-10, som blev halvtidsresultatet. Samspelet mellan niometer och linjen har verkligen utvecklats under Robban Andersson. Det märks också tydligt att de tongivande spelarna nu har ett par säsonger ihop, både framåt och bakåt. Sen är vi alla glada att både Grundsten och Sandgren haft bra försäsonger som nu gör att skadefria kroppar kan prestera i matchsituationer.

Samtalen i paus handlade både om ”Det här tar vi lätt” och ”Måtte det nu hålla”. En god känsla, varvat med viss rädsla från tidigare matcher och säsonger. Men årets HIF krigar hårdare och orkar kriga hårdare, icke att förglömma.

Inledningen av andra halvlek går dock till Önnered och efter tio minuter är det kvitterat till 16-16. Mycket tack vare duktige Daniel Blomgren. Då är det vår finska sisu som stiger fram i Karlskrona Idrottshall. År 2018 heter han Ian Martin (tidigare i handbollsstaden Karlskrona har han hetat Robert Stubb) och gör viktiga mål till 17-16 och 19-17. Liksom med Johannes Sandgren har Ian Martin växt med ansvaret denna säsong. Med kvarten kvar har HIF chansen att rycka men lyckas inte riktigt få till de enkla lägena, vilket gör att ett mer desperat Önnered håller jämna steg. Med sju minuter kvar på klockan sätter Johannes Sandgren två avgörande mål till 23-20 och 24-20 (en ordentlig smällkaramell i målvaktens långa hörn). Sista minuterna är för första gången på länge en skön historia (med HIF-ögon sett) där de drygt 900 i publiken står upp och klappar hem segern tillsammans med ett lättat och väldigt glatt lag. Slutsiffrorna skrivs till 25-23 och HIF:s första två poäng är bärgade.

Vi har nu återigen fått bevis på att årets HIF är bättre tränade och har en annan kampvilja – vilket bådar gott inför fortsättningen. Redan på söndag väntar nästa hemmamatch då tuffa LUGI kommer på besök. Det lär krävas samma kampvilja och en maxad insats för att hota lundagänget. Men med publikens stöd och med det där ”jävlar anammat” (även fritt finskt översatt till sisu) så tror i alla fall vi på det… Kom och stötta laget, föreningen och hela staun på söndag!

Värt att nämnas i sammanhanget är även att två HIF-legender tackades av inför dagens match; Jasmin ”Jasse” Arifagic och Lars Møller Madsen. Mer om det en annan dag. Men visst satte det ribban på go stämning idag! Den lever vidare fram till söndag.

Målskyttar HIF Karlskrona:
Nicklas Grundsten, 6
Johannes Sandgren, 5
Ian Martin, 4
Tobias Nordahl, 4
Linus Fernebrand, 2
Tomas Reznicek, 2
Robin Håkansson, 2

Foton tagna av: Torbjörn Sunesson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 62
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X