Matchreferat HIF-Kristianstad 24-32

I tisdags tog HIF Karlskrona sin första poäng på riktigt länge och känslan var att laget fått ett lyft, både i inställning och självförtroende. Denna söndag var dock motståndet ett helt annat när svenska mästarna IFK Kristianstad var på besök i Karlskrona Idrottshall. Ett Kristianstad som kunde säkra seriesegern vid vinst och matchen slutade med orange vinst; 24-32 (11-14).

Målskyttet inleddes med 1-0 av Gustaf Hallén (hemmalagets bäste spelare idag) och därefter räddning av Mario Cvitkovic. När Kristianstad gör sitt första mål har det gått nästan fyra minuter och både Cvitkovic och Leo Larsson har gjort fina räddningar; 1-1. Hallén gör 2-1 och bara tio sekunder senare kvitterar Stig Tore Moen Nilsson. Moen Nilsson var riktigt bra och blev matchens bäste målskytt med sina tio mål.

Lagen följs åt till 6-6 efter fint spel av båda målvakterna och främst Hallén och Moen Nilsson. Gästerna gör sitt första miniryck efter en dryg kvart och leder som mest med 8-12. Den stora skillnaden i dagens HIF är att det finns kvalitativa ersättare när det går tungt. Jakob Nygren kommer in till höga applåder och gör både 9-12 och 10-12. Att Nygren är tillbaka är främst skönt för honom själv men också för ett HIF som, med allra största sannolikhet, skall in i ett kval om ett par veckor. Att Johannes Sandgren också är tillbaka och visar gryende form gör att laget känns stabilare och att man kan vara med under 60 minuter i ett högt tempo. Just Sandgren gör 11-13 med fem sekunder kvar på klockan, men tack vare snabbt utkast och ett ”superskott” gör Tim Sörensen 11-14 precis när halvtidssignalen går. Den tillresta Kristianstadklacken på 220 personer jublar högt.

Kristianstad2
Orange klack i Karlskrona Idrottshall.

Kalle Lång satt kvar i paus och ritade på taktiken för andra halvlek och laget kom ut riktigt hungrigt. Sandgren gör HIF:s första två mål och sedan var taktiken tydlig – inspel till Nicklas Grundsten var melodin. Kapten Grundsten gör HIF:s nästa tre mål till 16-18. Trist för HIF är att Moen Nilsen kvitterar Grundstens alla mål. Fram till 20-22 är HIF med bra i matchen och hotar Kristianstad ordentligt. HIF får två utvisningar inom loppet av sex minuter och där avgör gästerna med snabba mål och aggressivt försvarsspel.

Slutresultatet skrivs till 24-32. Skillnaderna mot andra förluster är tydliga, i denna match orkar HIF stå upp mot svenska mästarna under hela matchen och har ingen djup svacka under en lång period. HIF:s bredd och gryende form ger goda förhoppningar om att kvalet blir en rolig historia. Alla vill se kvalmatcher och i morgon kan det bli klart, om IFK Ystad inte vinner borta mot Ricoh. Kvalmotståndare blir i så fall 08-laget Tyresö.

Håll ögon och öron öppna för att inte missa chansen till att köpa kvalbiljetter!
Förra året var det lapp på luckan och en magisk stämning – det blir likadant i år!

Målskyttar HIF Karlskrona:
Gustaf Hallén, 7
Nicklas Grundsten, 6
Johannes Sandgren, 3
Jakob Nygren, 2
Hampus Dahlgren, 2
Frederik Dinsen, 2
Jasmin Arifagic, 1
Lars Møller Madsen, 1

Kristianstad1
Lejonen kämpade på i 60 minuter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 64
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X