Malmö vinner över HIF med 32-25

Bilden ovan: Lars Möller-Madsen valdes till matchens lirare i HIF. 5 mål blev det för hans del i kvällens match. Foto Torbjörn Sunesson

Efter senaste matchen mot Kristianstad då HIF gjorde en fin insats så fanns det vissa förhoppningar att man skulle kunna knipa en poäng eller två mot Malmö. På skadelistan hade man Gustaf Hallen och Hampus Dahlgren. Malmö låg inför matchen på sjätte plats i tabellen. Dock så är det stor spridning där mellan de 8 översta lagen och de 6 nedersta.
Matchen började relativt jämnt. 2 lika efter 3 minuter. Därefter 4 raka mål av Malmö och HIF tar timeout. Abramovic får inte riktigt tag på skotten i början men kom efter hand mer och mer in i matchen. HIF kämpar på och lyckas hålla jämna steg. Malmö har två bra målvakter i form av Dan Beutler (bäst i handbollsligan så här långt i år) och unge Kristian Saeverås som stod hela kvällens match förutom vid straffarna. Han gjorde en mycket bra match.
Matchens snyggaste mål gjorde Hampus Olsson på kontring efter ett utkast av Abra. Hampus fångar bollen i luften och skjuter direkt. Typ kontrings-japan.
Ställningen i paus är 11-14.
I början av andra halvlek har Malmö störst utdelning och drar ifrån till 14-20. Då tänker man att nu brakar det i väg bakåt men HIF-killarna fortsätter att kämpa och kommer tillbaks till 3-målsunderläge. En återhämtning som i Ystads-matchen känns inte omöjlig. Bra skytte av Jakob Nygren, Lars Möller-Madsen och Tobias Nordahl noteras. Även Hampus Olsson säker från H6. Malmös pricksäkra skyttar med Anton Brinkhammar i spetsen kommer dock igenom HIF-försvaret lite för ofta på slutet.
Malmö gör ingen toppmatch men vinner ändå. Slutresultat 25-32.
Det känns som att HIF har bra potential och är inte chanslösa mot något lag i serien. Mot lagen i nedre halvan i tabellen borde man kunna vinna alla matcher. Så det gäller att vinna de rätta matcherna. Nästa chans är Skövde borta.


Niklas Grundsten och Tobias Nordahl stoppas en Malmöspelare. Foto Torbjörn Sunesson


Hampus Olsson gör ett av sina mål. Foto Torbjörn Sunesson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 48
Notiser

50/50-Lotteriet

Vinnande lottnummer Torsdag 6/12 HIF Karlskrona…

december 6, 2018

Upphittat

Ett par glasögon och ett sittunderlag…

oktober 7, 2018
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X