LUGI numret för stort

Efter vinsten mot Önnered var det ett självsäkert HIF som kom till spel mot lundalaget LUGI. Det var jämnt i första halvlek men LUGI var numret för stort och kunde till slut vinna med 22-28 (11-13).

Bortalaget inledde målskyttet till 0-1 efter drygt två minuter, genom Hampus Henningsson. Repliken kom minuten senare av HIF:s bäste spelare för dagen; Linus Fernebrand. Linus gör HIF:s tre första mål, även till 2-3 och kvittering 3-3. Det märktes att Axnér och LUGI hade läst på hur HIF spelat de sista matcherna och bland annat linjespelet blev lidande. Lagen följs målmässigt åt under hela första halvlek men det är alltid HIF som får jaga och gör det bra. Målsnålt med bra försvars- och målvaktsspel från båda lagen. Efter 22 minuter gör dock Ian Martin två snabba till 7-7 och 8-7 och HIF är i ledningen. Den blir kortvarig och LUGI tar åter kommandot till 8-9 och jakten fortsätter. I slutskedet av halvleken har HIF möjligheten att kvittera till 12-12, men ett missat läge ger istället LUGI chansen till 11-13, vilket Hampus Jildenbäck tar.

Till andra halvlek känns LUGI mer aggressiva och spelade ett utgrupperat försvarsspel som HIF tidigt fick problem med. Vi är dock med fram till 16-18 efter tio minuter, men sen rycker LUGI iväg. Tio minuter senare är det 17-26 och matchen är körd. I uppställt spel har HIF svårt att göra mål och de enkla lägena måste sitta, samtidigt som felprocenten måste hållas nere, annars blir det svårt att mäta sig mot duktiga lag som LUGI. Bakåt fungerade det inte heller som i första halvlek, vilket gav LUGI:s skyttar väl enkla lägen och då spelar det ingen roll om det är Uros Tomic eller Markus Mattsson som står i mål. Vi får ta med oss första halvlek och positiva ungtuppar i slutet av andra halvlek. De sista åtta minuterna vinner HIF med 5-2 och slutresultatet skrivs till 22-28.

På torsdag väntar nästa match, då borta mot Hammarby. Matchstart 19:00 och du ser matchen på Cmore eller på TimeOut i Lyckeby, med Lejonen.

Målskyttar HIF Karlskrona:
Linus Fernebrand, 5
Tobias Nordahl, 4
Nicklas Grundsten, 3
Ian Martin, 2
Tomas Reznicek, 2
Johannes Sandgren, 2
Jürgen Rooba, 2
Carl Ekberg, 1
Emil Lundin, 1

Foto: Torbjörn Sunesson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 62
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X