Kvitterat i kvalrysaren

Efter förlusten på bortaplan var pressen på hemmalaget i en slutsåld Karlskrona Idrottshall. Och laget höll hela linan ut och vann till slut med 32-25.

På förhand ville alla se ett tätare HIF-försvar och att alla spelare höjde sig ett par snäpp. Inledningen var Tobias Nordahls, som gjorde HIF:s första tre mål till 1-0, 2-1 och 3-4.
Men däremellan hade Varberg med Filip Berentsen i spetsen fått komma igenom för enkelt. Bland annat förlorade HIF sitt första numerära underläge med 1-2, när nämnde Berentsen fick sin första tvåminutare. Varberg satt i förarsätet och ledde med två mål vid 5-7 och 7-9. Men där, med tio minuter kvar av första halvlek, ändrades både uppställning och inställning hos hemmalaget. En förändring som hela laget anammade, med ”Big Lars” i spetsen. HIF gjorde 7-1 på tio minuter och hade ledningen med 14-10 i paus.


Tobias Nordahl gjorde HIF Karlskronas första tre mål. Foto: Torbjörn Sunesson

Lars Møller Madsen fortsatte med sitt tempo och gjorde HIF:s första tre mål i andra halvlek, till 17-12. Det kändes som att HIF spelade som ett lag för Handbollsligan och var ett nummer större på alla positioner. När Varbergs bästa spelare Filip Berentsen fick sin tredje utvisning (och därmed rött kort) blev ett redan tunt Varberg ännu tunnare. Även om Jacob Friberg skördade från linjen så försvann det stora hotet på nio meter och även tyngd i försvaret. Det tog HIF fasta på och Johannes Sandgren gjorde en riktigt stark sistakvart. Då kände vi verkligen igen Johannes! Tillsammans med ett par enkla mål i öppen kasse (efter fina räddningar av Marcus Mattsson som gjorde en bra match över 60 minuter) så gick HIF ifrån till 32-25 inför en Karlskrona Idrottshall som stod upp de sista minuterna. Det är kvitterat till 1-1 i kvalserien, som avgörs i bäst av fem matcher.

Nu väntar ett två veckor långt landslagsuppehåll, där bland annat Ian Martin skall spela landskamp för Finland. All lycka till honom! Resten av laget får träna i lagom dos för att vara kanonpeppade till nästa match i kvalserien, som spelas på hemmaplan söndagen den 15 april klockan 16:30.

Missa inte den matchen – biljetterna går åt som smör i solsken!
https://www.nortic.se/dagny/event/17146

Målskyttar HIF Karlskrona:
Lars Møller Madsen, 9
Hampus Olsson, 9
Johannes Sandgren, 7
Tobias Nordahl, 3
Linus Fernebrand, 2
Jakob Nygren, 2


Lars Møller Madsen mottog pris för bäste hemmaspelare från dagens matchvärd Cookie & I Hairteam. Foto: Torbjörn Sunesson

Alla foton är tagna av Torbjörn Sunesson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 62
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X