Kraft spikade igen – förlust i Helsingborg

Känslan var god på förhand, efter fem av sex möjliga poäng de senaste tre matcherna. Nu skulle avståndet till OV Helsingborg bli sju poäng, men duktige OV-målvakten Niklas Kraft ville annorlunda.

Inledningen var trevande från båda lagen. Gustaf Hallén (bäste HIF-spelare denna kväll) inleder målskyttet. Sen är det dags för David Florander att presentera sig i målprotokollet. Florander gör sedan OV:s tre första mål till 3-2 (Johannes Sandgren gjorde 2-2 på straff). HIF får inte igång det fina anfallsspelet som vi sett de senaste matcherna och skotten kommer under varning för passivt spel, vilket gör att Niklas Kraft i OV-målet tidigt kommer in i matchen. OV går tidigt upp i en fyramålsledning till 8-4, efter dryga tio minuter.
Då hade Kraft fyra räddningar samtidigt som Vladan ännu inte fått tag i någon boll.

Timeout HIF och förändringar i både mål och på plan.
Viss förbättring visade sig och HIF går upp till 8-7 på fem minuter. Efter det rycker OV och gör fyra raka mål, till 12-7 efter 21 minuter. Tack vare bra straffskytte av Johannes Sandgren är ställningen 15-12 efter första halvlek.

I paus kommenterar Markus Mattsson det med:
– Vi har alldeles för dåligt tempo, de vinner i alla situationer. Vi måste bli rejälare och vända på det här.


Hårda ordväxlingar och visst gruff utbröt efter första halvlek då OV-spelaren sköt ett tveksamt skott i uppställd mur. Foto: Tom Nilsson

Andra halvlek är en jakt, både på mål och på tempo. Visst är det rejälare och HIF kommer till bättre lägen, men Kraft är en jätte i målet. Underläget är kvar på tre mål efter 37 spelade minuter; 20-17. Till dess har Kraft samlat ihop till tio räddningar, på ibland omöjliga lägen.

Chansen finns flera gånger att minska underläget till två bollar, men Kraft är väggen som är i vägen. När sedan Markus Mattsson kommer igång och räddar, då kontrar HIF men Kraft räddar. Vad HIF än tar sig för så växer OV:s överläge stadigt, till 23-18 efter 45 minuter.
Matchens första (!) utvisning kommer med kvarten kvar att spela och på den gör HIF 2-0 och ställningen är 23-20. Det blir även 24-22 genom mål av Jakob Nygren och Tobias Nordahl. Sen är Kraft i vägen vid ett par anfall och 24-22 blir 28-24 med knappa fem minuter kvar. Utgrupperat försvarsspel och försök att stressa OV hjälpte tyvärr inte, utan helsingborgarna kunde gå ifrån till 31-26, vilket blev slutresultatet.

Jakob Nygren kommenterar efter matchen med:
– Total underprestation av oss idag. Vi har för låg energi och var inte där idag.

Lejonen var på plats och ett positivt utropstecken (som alltid) under hela matchen. Oerhört skönt att se de gulsvarta hjältarna på läktaren!
Nu går laget till ett uppehåll på tolv dagar där spelet kan förfinas och detaljerna slipas på. Klart är att HIF Karlskrona har en väldigt hög högstanivå, nu måste även lägstanivån höjas. Förhoppningsvis är det vad uppehållet kan göra.
Vi välkomnar er alla till Karlskrona Idrottshall den 1 november när Sävehof kommer på besök. Handboll skall ses live!
Missa heller inte chansen att se storskytten Johan Jakobsson och compani i vår gryta, i vår lejonkula. Väl mött då!


Gustaf Hallén blev utsedd till HIF:s bäste spelare. Här gör han ett av sina två mål för kvällen. Foto: Tom Nilsson

Målskyttar HIF Karlskrona:
Tobias Nordahl, 5
Johannes Sandgren, 5
Hampus Dahlgren, 3
Hampus Olsson, 3
Lars Møller Madsen, 3
Jakob Nygren, 3
Gustaf Hallén, 2
Nicklas Grundsten, 1
Linus Fernebrand, 1

Alla foton tagna av Tom Nilsson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 48
Notiser

50/50-Lotteriet

Vinnande lottnummer Torsdag 6/12 HIF Karlskrona…

december 6, 2018

Upphittat

Ett par glasögon och ett sittunderlag…

oktober 7, 2018
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X