HIF vann jämn derbymatch

Det kom närmare 400 personer i sommarhettan och svettades i Karlskrona Idrottshall när HIF Karlskrona och nya div. 1 laget IFK Karlskrona drabbade samman i en jämn träningsmatch. Matchen slutade 28-24 till HIF, sedan IFK haft ledning i paus med 9-11.

HIF Karlskrona var favoriter även om man just nu tränar väldigt mycket, men IFK hade bestämt sig för att ge de gulsvarta en riktig match.

Första kvarten vann HIF med 6-3, men IFK kom ifatt och förbi innan paus. De hade ledning efter första halvlek med 9-11, något överraskande förstås.

Andra halvlek började med att HIF var ifatt till 11-11 redan efter 42 sekunder och gick sedan fram till 16-14. Men IFK gav sig inte nu heller och var med i matchen fram till 24-24. Då återstod 8 minuter kvar av matchen.

Sedan gjorde HIF 4-0 och vann med 28-24.

I HIF hade nye högernian Tomas Reznicek från Tjeckien och Nicklas Grundsten bra samarbete och de gjorde sex mål vardera. Ett plus får också nye Robin Håkansson med sina fyra mål. Ian Martin gjorde ett bra jobb i försvaret liksom Carl Ekberg.

HIF:s tränare Robert Andersson bytte runt med de flesta i truppen och hade 10 målgörare.

I IFK var förre HIF-spelaren Lukas Olsson riktigt bra precis som målvakten ”Adbi”. Nyförvärvet på vänsterkanten, Jasmin ”Jasse” Arifagic, med många HIF-meriter både från Handbollsligan och Allsvenskan är ett starkt tillskott. Laget som helhet visade upp bra intentioner och kan bli att räkna med i div 1.

HIF och IFK kan med glädje berätta att 15 000 kronor (7 500 kronor vardera) kommer att skänkas till Barncancerfonden och Säljö Barnkoloni. Tack till alla som kom!

Tomas Reznicek gjorde sex mål och fixade flera inspelningar till linjen.

 


Nicklas Grundsten hade ett bra samarbete med Tomas Reznicek och gjorde sex mål.
Samtliga foton är tagna av Torbjörn Sunesson.

Målskyttar HIF Karlskrona

Tomas Reznicek 6
Nicklas Grundsten 6
Robin Håkansson 4
Tobias Nordahl 3
Carl Ekberg 2
Linus Fernebrand 2
Ian Martin 2
Markus Mattsson 1
Hampus Dahlgren 1
Johannes Sandgren 1

Målskyttar IFK Karlskrona

Anders Andersson 7
Lukas Olsson 6
Victor Grevstad 3
Victor Fridälv 2
Jasmin Arifagic 2
Pontus Malmborg 1
Daniel Tollin 1
Ludvig Engström 1
Tomas Othén 1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 64
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X