HIF spelade jämnt med serieledarna

Bilden ovan: Trots 7 utvisningar och ett rött kort för HIF så lyckades Gustaf Hallén kvittera i slutsekunden till 25-25 mot serieledande LUGI. Därmed var sensation ett faktum och Hallén jublade högt och ljuvligt. Senast lagen möttes, den 30 september 2016, vann LUGI med hela 35-17 – snacka om vändning. Foto Torbjörn Sunesson.

Det var stor dramatik i idrottshallen när Lugi var på besök. Hemmapubliken fick verkligen valuta för pengarna denna afton. Senast lagen möttes var den 30/9 vad som kallas Slaget vid Lund. Ej att förväxla med kriget mot danskarna år 1676 då 14000 man stupade. Då, 30/9, gjorde HIF en blek insats och revanschlusten inför dagens match gick inte att ta miste på. Matchen började emellertid med att Lugis nr 28 Alfred Jönsson bröt en passning och enkelt kunde kontra in 0-1. Därefter straffmål till 0-2. Första HIF-målet gjorde Johannes Sandgren också det på straff. Därefter hade HIF en bra period då man gick upp till ledning med 10-5.

Efter en händelse i försvarsspelet fick Julius Martinsson i HIF rött kort. Detta efter att händerna kommit upp i höjd med halsen på en lågt anstormande Lugi-spelare. Nu tänkte många att det skulle bli jobbigt inte minst i försvarsspelet. Men med en till synes helt återställd Niklas Grundsten och en kämpande Frederik Dinsen så stoppade man mycket av Lugi spel. Målvaktsspelet i HIF var bättre än på länge med Mario Cvitkovic som också noterades för ett mål vid ställningen 5-4. Lugi hade då en extra utespelare på banan. I halvtid var ställningen 13-10 till HIF. Andra halvlek började lite trögt för HIF och efter 8 minuters spel hade Lugi kvitterat till 16 lika. Mönstret kändes igen.

Skulle man tappa ännu en match i andra halvlek. Nej, tre raka mål av Grundsten, Arifagic och Hallen och ställningen var 19-16. Därefter 3 raka av Lugi. Slutet av matchen var dramatisk. Lagen följdes åt 20-20, 21-21,22-22,23-23, LMM gjorde 24-23 men åkte på en utvisning och straff Lugi med 2 minuter kvar. Straffmål Lugi och 24 lika. Timeout Lugi med 20 sekunder kvar. Med 5 sekunder kvar gör Lugi 24-25. 2 sekunder senare tar Ulf Schefvert timeout. Alltså återstår endast 3 sekunder av matchen och HIF ska göra avkast från mittpunkten. Grundsten med bollen. Domaren blåser för spel. Samtliga HIF spelare rusar framåt. Passningen går till Gustaf Hallen som springer sig fri och kvitterar i matchens sista sekund. Det blev oavgjort men det känns ändå som en vinst för HIF. Dels för att man gjorde en väsentligt bättre prestation än senast. Dels var det första poängen på hemmaplan. Och man fick också ett kvitto på att man kan spela jämnt mot seriens bästa lag.

Det var en kämpainsats med mycket vilja. Försvarsspelet bra. Målvaktsspelet också bra. Anfallsspelet var också bättre än på länge. Publiken var med och stöttade laget under hela matchen. Kvällens match betyder mycket för självförtroendet. Skadeläget har ljusnat. Härnäst väntar bortamatch mot Kristianstad den 28/10. Niklas Grundsten utsågs till matchens lirare i HIF.

Målskyttar HIF

Lars Möller Madsen 7
Jakob Nygren 5
Niklas Grundsten 4
Gustaf Hallen 3
Jasmin Arifaic 2
Andrej Rakowski 1
Johannes Sandgren 1
Julius Martinsson 1
Mario Cvitkovic 1
2-firande-foto-torbjorn-sunesson
HIF spelarna jublade av glädje över poängen mot serieledande.

3-forsvar-2-foto-torbjorn-sunesson
Nicklas Grundsten gjorde ett fantastiskt arbete i HIF- försvaret och styrde upp sina kompisar till ett riktigt granitblock. Fr.v. Jakob Nygren, Nicklas Grundsten, Frederik Dinsen, Lars Möller Madsen (23) och längst bort till höger Andrzej Rakowski.

4-mario-cvitkovic-foto-torbjorn-sunesson

Målvakten Mario Cvitkovic i HIF:s bur gjorde flera fina räddningar och tog bland annat en straff. Han gjorde också ett mål på ett skickligt utkast.

5-forsvar-1-foto-torbjorn-sunesson

Här är det Lars Möller Madsen och Jasmin Arifagic som jobbar intensivt i försvaret.

6-lars-moller-madsen-foto-torbjorn-sunesson
Lars Möller Madsen gjorde förutom ett gediget försvarsarbete också 7 mål. Nu har han gjort totalt 40 mål på sju matcher.
Torbjörn Sunesson har tagit samtliga bilder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 65
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X