HIF pressar serieledarna till slutsekunderna.

På bilden ovan kämpar HIF Karlskrona i försvaret mot serieettan IFK Kristianstad. HIF var bara några sekunder från poäng. Laget gjorde en allt igenom en stark insats. Foto Torbjörn Sunesson.

En mycket underhållande match. Första halvlek: HIF visade ingen respekt för det på pappret bättre laget. Försvarsspelet var bra och IFK hade ofta svårt att komma till bra lägen. Dock så har man ju individuellt skickliga spelare som kan gå förbi sin gubbe men det kollektiva spelet var inte så imponerande från den gästande lagets sida. HIF spelade konsekvent med 7 man i anfall och ingen målvakt. Detta fungerade i stort sett bra men detta är ju ett medvetet risktagande och straffar sig ibland. Det gäller att inte tappa bollen och vara snabb i hemspringet. Abramovic mycket bra i målet. HIFs anfallsspel var redan från början brett och lyckosamt. Man chockar Kristianstad och leder som mest efter 20 minuter med 6 bollar. Men ska detta verkligen gå vägen ?
Ställningen i paus 17-14 till HIF.
Andra halvlek: IFK byter målvakt till rutinerade Leo Larsson som förutom att han är bra på att ta skott också snabbt sätter igång spelet. Spelet är fortsatt jämnt. Det känns som att HIF höjer sitt spel för varje match. Ställningen 22-20 efter 40 minuter. Ian Martin gör en bra match i både anfall och försvar och utnämns till bäste spelare. LMM tar stort ansvar (Flest mål i HIF ikväll, 7 st). Med 4 minuter kvar kommer IFK upp i likaläge tack vare Albin Lagergren som gör 10 mål i matchen på 11 avslut. Mycket spännande i slutsekunderna och 31 lika med 16 sekunder kvar. IFK gör sista målet med 6 sekunder kvar. Slutresultat 31-32
HIF gör en mycket bra match men förlorar ändå med en boll. Nu gäller det att spela lika bra i alla matcher så kommer poängen att ramla in. Nästa match är den 18:februari hemma mot Ricoh.

Målgörare HIF

Lars Möller Madsen 7
Ian Martin 6
Linus Fernebrandt 5
Hampus Olsson 4
Niklas Grundsten 2
Tobias Nordahl 3
Jakob Nygren 4

 

Bilder från matchen


Lars Möller Madsen gjorde 7 mål och fick mycket på hopp av gästernas försvar


Ian Martin kämpade hårt både i försvar och anfall. Han gjorde 6 mål.


Vladan Abramovic i HIF:s gjorde flera svettiga räddningar.

Bilderna tagna av Torbjörn Sunesson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 53
Notiser

50/50-Lotteriet

Vinnande lottnummer Fredagen 15/2 HIF Karlskrona…

december 6, 2018

Upphittat

Ett par glasögon och ett sittunderlag…

oktober 7, 2018
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X