HIF överraskar – vann tredje raka

Nu har det ”pånyttfödda” laget HIF Karlskrona vunnit både uppe i Eskilstuna och i ”biblioteket” i Lund på kort tid. Det är sensationellt! Segern mot LUGI med 20-23 (10-11) innebar tredje raka segern vilket laget aldrig mäktat med tidigare i Handbollsligan.

– Det är härligt att vinna och denna segern ger ännu mer råg i ryggen. Men vi står med båda fötterna på jorden och skall nu träna vidare på de saker som inte fungerade, sa en helnöjd tränare Robban Andersson.

Med rejält självförtroende efter segrarna mot GUIF och IFK Ystad, åkte HIF till Lund för att försöka få revansch mot LUGI. Lundalaget var före matchen det mest formstarka laget i ligan med nio poäng på de fem senaste matcherna.

Första halvlek var målfattig och väldigt svängig. Bra försvarsspel från båda sidor men också mycket missar framåt i bra lägen från båda lagen. HIF ledde med 3-1 efter sju minuter men LUGI gjorde sedan tre mål på dryga minuten och vips var ställningen 4-3. Hemmaledning 7-5 slutade dock i en gulsvart ledning i paus; 10-11. En av nycklarna var fortsatta inspel på linjen till Grundsten och Ekberg. Efter två inledande missar för Grundsten satte lagkaptenen nästa två instick från Tomas Reznicek och Tobias Nordahl.

I andra halvleken började hemmalaget klart bäst och det fanns tendenser att LUGI skulle rycka. HIF gjorde många tekniska fel och den som höll HIF kvar i matchen var Uros Tomic. Ett flertal högklassiga räddningar bidrog till att LUGI:s ledning aldrig var mer än ett mål. Efter ca tio minuters spel fick även HIF igång anfallsspelet. Reznicek fortsatte att skjuta trots många missar och när han hittade krysset bakom hemmamålvakten Anton Hagvall i den 45:e matchminuten var ställningen 13-16. Denna ledning tappade sedan aldrig våra gulsvarta hjältar

Analysen efter matchen är att HIF står bra bakåt och Uros Tomic gör en helgjuten insats i kassen. LUGI:s anfallsspel var dock svagt denna afton, det skall erkännas. Endast tre mål på 18 försök från nio meter och både Alfred Jönsson, Anders Hallberg och Hampus Henningsson hade svårt att komma till.

Assisterande tränaren Pierre Thorsson var självklart också nöjd efter matchen;

– Ja, att vinna i Lund hör inte till vanligheterna. Vi spelar bra defensivt och tvingar dem att ta dåliga lägen. Sedan är Uros grym i målet. När sedan både Alfred Jönsson och Anders Hallberg inte lyckas blir det självklart enklare att vinna, konstaterade Thorsson.

I nästa match väntar AIK borta i Solnahallen. Matchen spelas måndagen den 19 november.

Målen HIF Karlskrona:
Tobias Nordahl 6
Tomas Reznicek 5
Johannes Sandgren 3
Niklas Grundsten 3
Hampus Dahlgren 2
Linus Fernebrand 1
Uros Tomic 1
Ian Martin 1
Carl Ekberg 1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 64
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X