HIF nära poäng mot Sävehof

HIF Karlskrona kommer från en tuff period med många förluster och är vinstlösa sedan november. Förra matchen mot Redbergslid var ett fall framåt och på förhand var känslan att HIF skulle kunna störa stjärnspäckade Sävehof.

Sävehofs isländske mittsexa inleder målskyttet till 0-1 och Victor Fridén gör 0-2. När HIF gör sitt första mål (4.10) är det nyförvärvet Patrik ”Pava” Johansson som stänker dit en riktig mörsare i krysset och Lejonen skanderar ”Pava Pava Pava”. Visst syns det att Pava inte spelat match på några månader, men att hans intåg gett en injektion till laget – det syntes också. Med några matcher i benen kan det bli en riktigt bra ersättare till skadade Jakob Nygren.

Högre nivå både framåt och bakåt
En spelsugen Gustaf Hallén (5 mål idag) gör hemmalagets nästa mål till 2-3. Av bara farten gör Andrzej Rakowski 3-3 och snor sedan åt sig bollen vid Sävehofs avkast och får samtidigt en tveksam utvisning. Här tänds publiken, laget och avbytarbänken – en stämning som skulle hålla i sig under hela matchen. Utvisningen slutar 0-0 och HIF spelar på en helt annan nivå än vad vi sett den senaste tiden. Mario Cvitkovic i målet räddar skott, försvaret offrar sig och framåt är det ett bättre driv. Lars Møller Madsen ger HIF ledningen till 4-3 efter åtta spelade minuter i Karlskrona Idrottshall.

Spelet är jämnt och även i målprotokollet följs lagen åt. 8-8 efter en kvart signerat matchens bäste spelare, Nicklas Grundsten, är riktigt snyggt. Ett flipp-inspel från Pava till Grundsten som sätter den snyggt bakom Sävehofs duktige målvakt Per Sandström. Underläge 10-11 och utvisning på bortalagets Linus Ekman (som spelade i HIF-tröjan säsongen 14/15), men även den tvåminutaren slutar 0-0. Halvleken slutar med Sävehof-ledning med 11-12.

image1-1

Andra halvlek inleds lika jämnt och att det skulle bli en gastkramande avslutning kändes givet. Lagen följs åt till 18-18 men när William Bogojevic gör 18-19 får samtidigt HIF:s Julius Martinsson en utvisning som många på läktaren hade åsikter om. I det överläget gör Sävehofs storstjärna Jonas Larholm (blek i övrigt) snyggt 18-20. Det tvåmålsöverläget orkar HIF aldrig täppa till, trots chansen vid ett par tillfällen. Att Ulf Schefvert tar timeout, att ljudnivån i hallen är riktigt hög och att hemmalaget spelar riktigt bra handboll räcker inte. Sävehof är lika kliniska i sitt spel och spelar felfritt de sista tio minuterna. Matchen slutar med tvåmålsvinst för bortalaget; 25-27.

HIF gör sin bästa insats på riktigt länge och det bådar gott inför de matcherna där HIF har bäst chans att vinna. Sävehof är tabellsexa (med mersmak) och oerhört svårslagna. Laget gör väldigt mycket bra just nu, både på träning och på match, vilket kommer att visa sig i poängskörden, var så säkra. Att stämningen i Idrottshallen var grym, det vet alla som var där och förhoppningsvis kan det bättre spelet locka ännu fler för att se Sveriges bästa handboll live i Karlskrona. Att staun sluter upp för att förutsättningarna skall finnas för elithandboll kan inte nog understrykas. Både för laget och för föreningen.

Nästa söndag väntar en tuff bortamatch mot HK Aranäs och söndagen den 5 mars väntar Ystads IF (med Kim Andersson i laget) hemma i Karlskrona. Med samma stämning och mer folk på läktaren – då har HIF riktigt bra chans att vinna.

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA!

Målskyttar HIF Karlskrona:
Lars Møller Madsen, 6
Gustaf Hallén, 5
Nicklas Grundsten, 5
Andrzej Rakowski, 3
Hampus Dahlgren, 3
Patrik Johansson, 2
Julius Martinsson, 1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 65
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X