HIF föll i Ystad

HIF har oftast fått vända hem från Ystad tomhänta och tyvärr även denna tisdag när Ystads IF vann med 31-25 (15-13). Precis som senast i Kristianstad var matchen dock jämn i en halvlek.

– Jag tycker dock inte det var orken som tröt utan vi gör många enkla fel och vid ställningen 26-22 får vi tre raka kontringar med tyvärr bara ett mål som resultat. Bättre utfall och vi hade haft ”häng”, konstaterade lagkaptenen Niklas Grundsten efter matchen.

Första halvlek var som sagt jämn med hemmalaget i knapp ledning hela tiden. HIF:s uppställda spel var disciplinerat men med bättre skärpa kunde det varit gulsvart ledning i paus. Fem gånger hamnade nämligen HIF:s 9-metersspelare i ”passningnöd” och Ystad kunde stjäla bollen med mål som följd (bortsett från en kanonräddning av Tomic). Tomas Reznizek var vass framåt med fem mål men hade också ett antal passningar mitt ”i gapet” på de vitklädda spelare.

I andra akten ryckte YIF direkt och Robert ”Knirr” Andersson tog timeout redan efter 6 minuter. Hemmalagets försprång låg på 4-5 bollar länge men vid 26-22 fick HIF chansen men tog den som sagt inte. Nyförvärvet Jürgen Rooba inledde men lyckades inte utnyttja sina lägen. Hans första mål i den gulsvarta tröjan kom dock i början av andra halvlek.

Som så många gånger förr var Kim Andersson bra mot HIF Karlskrona. Tio mål blev det ikväll men flera av dessa var i tom kasse och med bättre skärpa kunde Kim gjort 4-5 mål till.

Pris till bäste spelare i HIF gick till målvakten Uros Tomic. Han spelade stabilt hela matchen och låg länge på ca 40%.

Niklas Grundsten var dock samlad efter matchen och såg positivt på framtiden:
– Vi håller oss bra till spelplanen och vi har stramat upp försvars- och målvaktsspelet ett snäpp.

Nästa match spelas på söndag borta mot HK Malmö, matchstart 15:00.

Utvisningar: Ystad 2×2, HIF 4×2

Domare: Jasmin Kliko och Rickard Canbro

Målen HIF Karlskrona
Tomas Reznicek 5
Linus Fernebrand 4
Tobias Nordahl 3
Niklas Grundsten 3
Johannes Sandgren 3 (1)
Hampus Dahlgren 3
Carl Ekberg 2
Robin Håkansson 1
Jürgen Rooba 1

Foto: Torbjörn Sunesson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 63
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X