Grym förlust i Malmö

HK Malmö var väldigt nära att slå Kristianstad i vårens SM-final. HIF Karlskrona var väldigt nära att åka ur Handbollsligan. Det var på förhand en riktigt tuff nöt att knäcka alltså. Trots ledning i princip hela matchen blev det förlust för HIF med 30-31 (17-14).

HIF satte upp ett rasande tempo direkt och ledde med 3-0 efter fem minuter. Samtidigt hade Uros Tomic kommit in ordentligt i matchen och radade upp fina räddningar. Framåt var det ett fint samspel mellan niometarna och Nicklas Grundsten som gjorde att HIF fortsatt var i förarsätet. Malmö kämpade dock sig in i matchen och var uppe i likaläge vid 7-7 och 8-8. Ett ordentligt HIF-ryck gav sedan 5-0 på knappa tre minuter. Där tryckte HIF med hela laget och fick med sig enkla mål, samtidigt som försvaret och Uros höll ihop bra. Femmålsöverläget höll både vid 10-15 och 11-16. Avslutningen av första halvlek gick dock till Malmö och i paus var HIF-ledningen tre mål och ställningen 14-17.

Kapten Nicklas Grundsten kommenterade första halvlek såhär:
– Vi är nöjda med vår prestation, men kanske skulle vi till och ha med oss lite till. Vi vågar släppa loss och springa lite mer än tidigare.

Till andra halvlek hade dock Malmö gjort läxan och gav inte samma utrymme för HIF-spelarna. 14-17 blev 18-18 på knappa sju minuter. Visst infann sig rädslan av att det skulle bli ett långt ras, men årets HIF har ett ”jävlar anamma” i sig och firma Sandgren-Nordahl fixade ett ordentligt ryck till 18-24 på sex minuter. En Malmö-timeout ändrade inriktning på Malmös offensiv och avsluten kom fortare och HIF hade oerhört svårt med Anton Blickhammar som gjorde fyra mål under sista kvarten. Med tio minuter kvar ledde HIF med 24-28, med fem kvar var ställningen 28-29. Mattias Kvick kvitterar till 29-29 med drygt tre kvar. Grundsten gör 29-30 minuten senare. Med en minut kvar på klockan gör Malmö 30-30. HIF-timeout där Robban Andersson la upp taktiken, men avslutningen gick inte i gulsvart färg. Nordahl tas riktigt hårt (raka armar?) av Malmö-försvaret och missar skottet. Med sju sekunder kvar gör Binai Aziz 31-30 och matchen är slut. Första gången Malmö var i ledningen var vid just 31-30. Oerhört tungt avslut på en väldigt bra genomförd match som HIF var förtjänta att vinna.

Efter matchen kommenterade Tobias Nordahl det med:
– Just nu finner jag knappt ord, men jag tycker vi slarvar bort det. Som att vi inte riktigt vågar vinna.

Vi som satt vid sidan om såg många positiva saker; ett tryck i anfallsspelet, spring och kontringar, väldigt bra linjespel samt fortsatt fint samarbete försvar-målvakt.
Om vi tar med oss det här och kommer upp i samma nivå, då får Önnered en tung hemresa från Karlskrona på torsdag.

Vi hoppas att ni ALLA kommer och stöttar laget i Karlskrona Idrottshall på torsdag kväll.

Matchstart 19:00 och biljetter köps här: https://www.nortic.se/dagny/event/18904 

Målskyttar HIF Karlskrona:
Johannes Sandgren, 6
Nicklas Grundsten, 6
Tobias Nordahl, 5
Ian Martin, 4
Carl Ekberg, 3
Linus Fernebrand, 2
Jürgen Rooba, 2
Hampus Dahlgren, 1
Robin Håkansson, 1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 62
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X