Formen håller i sig – vinst mot Önnered

Stärkta av den tunga hemmasegern mot Malmö senast begav sig HIF Karlskrona till Västra Frölunda och match mot Önnered. HIF var det bättre laget och vann med 33-28.

Inledningen av matchen var jämn och innehöll mycket av Tobias Nordahl å ena sidan och Daniel Blomgren å andra sidan. 5-5 efter dryga åtta minuter. Efter det ryckte HIF med tre raka mål, genom Johannes Sandgren på straff och Nordahls fjärde och femte till 5-8. Timeout från Önnered och ändrad matchbild. 5-8 blev 9-9 på sex minuter. Lagen följs åt under återstoden av halvleken och i halvtid är ställningen 16-16.

Till andra halvlek bytte HIF målvakt och in kom Marcus Mattsson. Uros hade inte samma flyt som tidigare matcher och första halvlek vanns målvaktsmässigt av Sebastian Abrahamsson i Önnered. Mattsson kom in och räddade direkt. Försvaret var tajtare och anfallsspelet mer direkt. Tomas Reznicek är tillsammans med nämnde Mattsson andra halvleks profil. HIF rycker med 6-1 på dryga sju minuter, till 17-22. Återigen en timeout från Önnered och steken vänds. 23-23 sju minuter senare. En timeout från Robban Andersson vände tillbaka steken. Fem minuter och 5-0 till HIF. Efter timeouten kom Ian Martin in igen och var väldigt bra. Tillsammans med Reznicek bombade han sönder Önnered i matchavslutningen. 24-29 av Reznicek kan nog vara säsongens hårdaste skott i Handbollsligan. 24-29 blev till slut 28-33 och HIF:s femte vinst på de sex senaste matcherna är ett faktum.

Årets HIF Karlskrona är det bästa vi sett och laget visar gång på gång att inget lag går säkert. På torsdag väntar serieledarna och svenska mästarna IFK Kristianstad. Dags för skräll?

Säsong          Poängskörd

15/16          16 poäng (32 matcher)
16/17          12 poäng (32 matcher)
17/18          11 poäng (32 matcher)
18/19          12 poäng (14 matcher)


HIF är just nu på säker mark och endast två segrar från slutspel.

Målskyttar HIF Karlskrona:
Tomas Reznicek, 9
Tobias Nordahl, 6
Ian Martin, 5
Linus Fernebrand, 4
Nicklas Grundsten, 3
Johannes Sandgren, 3
Carl Ekberg, 2
Jürgen Rooba, 1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 65
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X