Förlust mot Kristianstad

HIF Karlskrona kom med fin form – samtidigt som Kristianstad kom med tre raka bortaförluster. För första gången talades det brett om chansen att slå regerande mästarna. Inledningen gick i HIF-favör, sen var Kristianstad ett par nummer för stora. De orangea vann till slut med 27-36.

En i princip knökad Karlskrona Idrottshall fick se HIF inleda väldigt piggt och kanske blev Kristianstad lite tagna av entusiasmen som nu råder i Karlskrona. 4-1 efter sex minuter. Det krävdes två straffmål från Valter Chrintz för bortalaget att vakna. 18-åringen som spås en lovande framtid tände de orangea och 5-5 efter 10 min. HIF höll jämna steg till 9-9 vid 17 minuter. Åtta minuter senare är det 10-16 och Robban Andersson har tagit timeout två gånger. Viss bättring sista minuterna och 13-18 efter första halvlek.

Kristianstad satte gasen i botten i andra halvlek och hade en niomålsledning efter sju minuter. Givetvis är matchen förlorad och hemmalaget spelade för sin heder, vilket man gjorde med den äran. Visst görs några enkla fel och mot Kristianstad smäller det direkt, men karaktär och #vigerossaldrig visades upp av hela laget. Ledningen är uppe i elva mål, men sista tio minuterna av matchen vinner HIF med 7-6, vilket vi självklart får ta med oss.

Utropstecken för Jesper Granath och Robin Håkansson!

När Kristianstad spelar på det här sättet – ja då är det Sveriges bästa lag. Det är inte de här matcherna vi ska vinna. Vi har en tuff december med många matcher framför oss, mot bra lag:
Ti 11/12 Ystads IF (b)
Fr 14/12 Sävehof (h)
Må 17/12 Skövde (b)
Lö 22/12 Alingsås (h)
On 26/12 Alingsås (b)
Sö 30/12 Skövde (h)

Målskyttar HIF Karlskrona:
Nicklas Grundsten, 5
Robin Håkansson, 4
Tobias Nordahl, 4
Johannes Sandgren, 4
Ian Martin, 4
Linus Fernebrand, 3
Tomas Reznicek, 1
Jesper Granath, 1
Jürgen Rooba, 1

Foto: Torbjörn Sunesson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 64
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X