Förlust i premiären – Rooba presenterad

Årets säsong i Handbollsligan är igång. HIF Karlskrona spelade sin första match hemma mot IFK Ystad, en av årets två nykomlingar. Ett IFK Ystad som värvat oerhört rutinerat och starkt. Proffstyckarna håller nykomlingarna högt. Med spelare som Fredrik Petersen, Marcus Cleverly och Henrik Knudsen är det lätt att förstå varför.

Inför matchen presenterades HIF:s nyförvärv Jürgen Rooba, senast i Amo, innan dess i tyska Nordhorn. Jürgen Rooba beskrivs som en snabb och kontringssäker högersexa som tillhörde toppen av Allsvenskan förra året.
Välkommen Jürgen!

Matchen då…

Gästerna inledde starkast och hade ledningen från början, genom Axel Eriksson och Johan Nilsson. När Johannes Sandgren gör HIF:s första mål är det på straff och efter knappa sju minuter. Det var två starka försvar som möttes och nye målvakten Uros Tomic fick även bekänna färg i sin tävlingsdebut. Han inledde väldigt starkt och gjorde flera kvalificerade räddningar i första halvlek. Det var målsnålt och HIF kämpade in varje mål, vilket var härligt att se. 3-3 genom nye Robin Håkansson, 4-4 genom nye Tomas Reznicek. Efter det gör Ystad 3-0 och HIF får jaga. Underläget är även 5-9, men med moralen som tränaren Robban Andersson pratat om är det 9-9 sex minuter senare. I paus är ställningen 9-10.

Till andra halvlek ändrade bortalaget försvarsspel och det ställde HIF. Rycket till 10-15 på fem minuter blev den mardrömsstarten ingen av de 1024 i hallen ville se. Frustrationen på planen och läktaren blev inte bättre när utvisningarna för hemmalaget duggade tätt, vid i vissa fall inkonsekventa domslut. När Tobias Nordahl gör 13-17 med 42.28 på klockan är känslan positiv. Då kommer HIF från 1-1 i numerärt underläge i fyra minuter. En ny HIF-utvisning och 0-2 gav uppförsbacke igen. En uppförsbacke som blev aningen brantare ju längre matchen led. Det fina försvars- och målvaktsspelet från första halvlek såg vi inte lika ofta, samtidigt som anfallen blev lite för tama. Sista tio minuterna rann det iväg till 19-27.

Premiären är avklarad och visst hoppades vi på ett bättre resultat, men återigen – IFK Ystad är ingen vanlig nykomling. Nu väntar tre tuffa bortamatcher mot Kristianstad, Ystads IF och Malmö innan nästa nykomling kommer på besök; Önnereds HK.
Handbollsligan är igång – som vi har längtat!

Målskyttar HIF Karlskrona:
Johannes Sandgren, 5
Hampus Dahlgren, 3
Robin Håkansson, 3
Tobias Nordahl, 3
Tomas Reznicek, 2
Ian Martin, 2
Linus Fernebrand, 1

Foton: Torbjörn Sunesson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 60
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X