Förlust i match och målvaktsmatch

Det var dags att komma tillbaka till fin nivå och kriga om poäng när Redbergslid gästade Karlskrona Idrottshall. Stundtals ett väldigt bra hemmaspel men duktige Thulin i RIK-målet var planens gigant och det blev förlust med 25-28 (11-15).

Ian Martin pratade med Cmore inför matchen och kommenterade senaste insatsen mot Hammarby med ”Vårt försvar, anfall och målvakt måste upp idag. Det blir viktigt att ha tålamod i anfallet, RIK har en av de bästa målvakterna.”

I Redbergslid står 23-årige Tobias Thulin, som varit en av ligans bästa målvakter i flera år, trots sin ringa ålder. Han är redan nu klar för Bundesliga och SC Magdeburg inför nästa säsong.
Det var Thulin som inledde bäst i matchen och räddar HIF:s två första skott; först från sex meter och sedan från nio meter. Samtidigt bombar Niclas Fingren in 0-1 och 0-2. Däremellan hade även Uros Tomic presenterat sig i målet då han räddar Oliver Wigmarks straff. Wigmark revanscherar sig och gör 0-3 och Thulin räddar igen. Till slut är det Tomas Reznicek som gör första hemmamålet för kvällen. Men med målvaktsräddningar från Thulin ger det RIK chansen att trycka hårt utan att HIF hinner göra sina byten anfall-försvar och Niclas Fingren bjuder på fint skytte. Fingren gör fyra av fem RIK-mål till 2-5. I anfallet efter plockar Reznicek fram sin nästan patenterade underarmskanon till 3-5 (8 min på klockan). Thulin blev upprörd av skottet och kom lite av sig efter den tjeckiska dynamiten.

I det uppställda spelet fungerar HIF:s försvarsspel bra och RIK har svårt att komma till lägen. När väl läget kommer är det på straff, som Tomic räddar igen. Tyvärr följer vi upp straffräddning med tekniskt fel och ställningen är 3-7. Robban Andersson tar timeout och ändrar om i uppställningen. Försvaret smäller på hårdare och anfallen är rakare. Här kommer Ian Martin in i spelet och leder, tillsammans med Johannes Sandgren, jakten. 3-7 blir 10-12. Två hemmautvisningar ger halvtid och 11-15. Ställningen i målvaktsmatchen är 7-9 för Tomic-Thulin.

Till andra halvlek har Marcus Mattsson kommit in i målet och inleder kanonbra med två tidiga räddningar. HIF får tidig kontakt genom 12-15 och 13-15 genom Tobias Nordahl. Tvåmålsunderläget blir till fyra igen (HIF-utvisning) och det är attack-jakt igen. Med fortsatt bra spel från Mattsson ges vi chanser som vi oftast tar. 17-19 och tvåmålsunderläge igen. När Johannes Sandgren sedermera gör 19-21 är det en riktig delikatess, där han fintar bort två försvarare. Vi har sedan chans att gå till 20-21, men då räddar Thulin. I anfallet efter 19-22 på straff. Calle Ekberg till 20-22 och räddning Mattsson ger chansen till 21-22. Vem stiger fram? Givetvis Thulin, som bjuder på matchens delikatess med en dubbelräddning på Ian Martin och Jürgen Roobas båda avslut. Nerven är fortsatt spänd och vi har tvåmålsunderläge så sent som 24-26 och chans till 25-26. Jakten verkar ta ut sin rätt och tekniska fel smyger in i handlingen. Genom 24-27 av Pontus Mellegård är matchen avgjord. Till slut skriver vi 25-28 och förlusten är ett faktum.

Ett klart framsteg från senaste matcherna, både vad gäller försvar och anfall. Med domslut och utsida stolpe på vår sida kunde det lika gärna blivit hemmavinst. Målvaktsmatchen vinner Thulin, även om det är tre bra målvakter på plan denna match. Tomic/Mattsson-Thulin 14-17.

Ian Martin blir välförtjänt utsedd till hemmalagets bäste spelare.

Målskyttar HIF Karlskrona:
Ian Martin, 6
Johannes Sandgren, 6
Tomas Reznicek, 5
Tobias Nordahl, 3
Jürgen Rooba, 2
Linus Fernebrand, 1
Robin Håkansson, 1
Calle Ekberg, 1

Johannes Sandgren gör ännu en fin insats i HIF-tröjan.

Handboll är en tuff sport med schyssta tag (oftast).

Här har dock Tobias Nordahl tagits fult av Oskar Ysander som får rött kort. Nordahl kom efter behandling in igen och var med i avslutningen.

Foton är tagna av Torbjörn Sunesson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 64
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X