Förlust i första kvalmatchen

Kvalet inleddes under tisdagen med bortamatch i Sparbankshallen Varberg. En match som HIF förlorade med 29-26.

På förhand ville HIF spela ett snabbt spel för att sätta Varbergs stora pjäser i rörelse. Inledningen visade just det, med ett snabbt och uppoffrande spel. HIF hade ledningen med 4-7 efter dryga tio minuter. Drygt tio minuter senare hade Varberg gjort 6-2 och var i ledningen med 10-9. Slarvigt anfallsspel gav bland annat Varbergs målvakt Carl Aronius två enkla mål i öppen kasse. När 30 minuter är spelade leder Varberg matchen med 14-13.

Känslan inför andra halvlek var god, HIF behövde bara tajta till försvaret och vara noggrannare i anfallet, så skulle det gå vägen. Inledningen av andra halvleken blev precis sådan, där HIF hade tvåmålsledning vid 15-17 efter knappa fem minuter. Efter det går anfallsspelet trögare och för mycket sidledsspel skapar inte de lägena som behövs för att hota ett duktigt Varberg-försvar. Med tio minuter kvar av matchen är ställningen 22-23, när Varberg sen gör tre raka mål och har ledningen med 25-23 med fem minuter kvar. Trots två time-out från HIF så får vi inte spelet att stämma och avståndet krymper inte. När slutsignalen ljuder är Varberg vinnare av första kvalmatchen.

Men som ni vet, HIF Karlskrona ger sig aldrig. På fredag är det dags för revansch och visst skall de gröna från västkusten få möta en gul idrottshall på bästkusten?
På fredag skall vi tillsammans med laget hålla igång i 60 minuter och då förhoppningsvis kvittera kvalserien, som ju spelas i bäst av fem matcher.

#tillsammansärvistarka

Foto: Helene Holmberg

Målskyttar HIF Karlskrona:

Jakob Nygren, 7
Linus Fernebrand, 4
Nicklas Grundsten, 3
Gustaf Hallén, 3
Carl Ekberg, 2
Johannes Sandgren, 2
Hampus Olsson, 2
Lars Møller Madsen, 2
Tobias Nordahl, 1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 62
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X