Förlust i första kvalmatchen – nu två hemma

Kvalet är igång och första matchen är spelad. Nog var det många som hoppades att HIF skulle ha klart mer att säga till om än hur det såg ut denna måndag i Jönköping. Bedrövlig start, någorlunda mellanspel och svag avslutning gav till slut förlust med 30-22.

Hallby leder matchserien med 1-0, men vinner gör man först till tre segrar. Nu väntar alltså två raka hemmamatcher där laget behöver ALLT stöd de kan få. Till våra kära Lejon (och er andra) – misströsta inte, på söndag reser vi oss ur askan och lyfter i motvinden. Det har vi gjort förr och vi ska göra det igen. Matchstart 16:30 på söndag och det finns fortfarande plats på ståplats!

Matchen då… Det var ett piggt och entusiastiskt Hallby som inledde KLART piggast. HIF-spelarna tog antingen för lätt på uppgiften eller har en del att plugga ikapp. Hur som helst ledde Hallby med 8-1 efter knappa tio minuter. Mount Everest skulle bestigas och då hade matchen inte ens gått en sjättedel. Det var tekniska fel, missade lägen och taffligt försvarsspel. Lägg därtill ett rappt och kontringsnabbt Hallby och siffrorna stack iväg. Resterande 20 minuter av första halvlek slutar 9-7 i HIF-favör och 15-10 i paus.

En pigg inledning av andra halvlek gjorde att vi hade häng vid 16-13, 19-16 och 20-17. Från 20-17 till 30-22, då inser ju vem som helst att det finns väldigt mycket att önska från den perioden. Det var helt enkelt en svag insats från alla i laget och då straffar det sig. Hallby är inga duvungar, det ska vi inte tro. De har mycket kvalité i laget, vilket vi såg prov på flera gånger. En bra målvakt i Fredrik Landin (räddningar och precisa utkast till de många kontringarna), en spelmotor i Olle Ek, en vass mittsexa i Robin Svensson (bäst på plan) samt frejdiga kanter i Charles Hugosson och Felix Thyberg. Här gäller det att komma upp i nivån vi hade i avslutningen i Handbollsligan. Laget behöver göra sitt på planen och vi andra behöver göra vårt på läktaren. Kan vi bestämma oss för det? BRA, då ses vi på söndag!

Målskyttar HIF Karlskrona:
Tomas Reznicek, 7
Tobias Nordahl, 5
Jürgen Rooba, 4
Nicklas Grundsten, 3
Hampus Dahlgren, 1
Linus Fernebrand, 1
Johannes Sandgren, 1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 67
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X