Förlust borta mot AIK

En överkomlig chans att öka på segersviten, då blev tyvärr AIK för svåra i Solnahallen. Efter en stark HIF-inledning kom ”Gnaget” igång och vann till slut med 28-24.

HIF slog senast klubbrekord med tredje raka vinsten och känslan var att AIK skulle bli fjärde raka. Uppladdningen gjordes på bästa sätt och i princip fullt manskap (Emil Lundin saknades) var med till Stockholm. AIK inledde med 1-0, sen gjorde HIF två raka genom Tomas Reznicek och Linus Fernebrand. Reznicek gjorde även 2-3 och Ian Martin (bäste HIF-spelare denna match) 2-4. Ledningen blev även fyra mål vid 4-8, efter dryga tolv minuter. Dittills hade allt funkat som beräknat, därefter i princip inget. Nästkommande sju minuter är HIF mållösa samtidigt som AIK gör fem, till 9-8. Raset stannar upp och när det blåses för halvtid är ställningen 13-13.

I starten av andra halvlek fortsatte AIK att trycka på och vann flest man-mot-man, fina räddningar från Matija Spikic och en Philip Jonsson (hemmabäst) som var igång på allvar. HIF var inte på toppnivå idag, på någon position, vilket märktes både framåt och bakåt. Första 13 minuter blir 6-2 till AIK och ledning 19-15. Timeout av Robban Andersson och viss bättring skönjdes. Fyramålsunderläget var dock genomgående under andra halvan av halvleken och slutresultatet skrevs till 28-24.

Det fina spelet vi sett från HIF var inte på plats idag och då vinner man inga matcher i Handbollsligan. Vi bryter ihop och kommer igen. Hemfärd och laddning inför nästa match, som är HK Malmö på hemmaplan onsdagen den 28 november. Matchstart 19:00. Välkomna att se laget ta revansch på sekundförlusten senast vi mötte Malmö.

Målskyttar HIF Karlskrona:
Ian Martin, 7
Johannes Sandgren, 6
Tomas Reznicek, 3
Linus Fernebrand, 3
Tobias Nordahl, 2
Carl Ekberg, 1
Nicklas Grundsten, 1
Jürgen Rooba, 1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 65
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X