Förlängningsvinst och sekunddrama mot Hallby

Det var 1-1 i matchserien mellan HIF Karlskrona och IF Hallby. Först till tre segrar och en plats i Handbollsligan i potten.
Match 1: Inget snack, Hallby körde över HIF med 30-22.
Match 2: Vändningarnas vändning där 3-12 gav HIF-vinst med 27-26.
Match 3: HIF-vinst med 30-29 efter förlängning.

Nu är det alltså 2-1 i matchserien vilket ger HIF två chanser att spela hem det. Snacket inför dagens match var ”Laget som vinner söndagens match vinner matchserien”. Och visst hade det varit tufft att gå in i 16 dagars uppehåll med kniven mot strupen att vinna två matcher ”där framme”. Nu får förhoppningsvis slitna kroppar vila och skador läka. En någorlunda smärtfri Tobias Nordahl hade exempelvis varit skönt att ha tillbaka tills dess. Samtidigt får Robban och tränargänget möjligheten att analysera mera och lägga upp taktiker som förhoppningsvis gör att hemresan från Jönköping den 23 april blir klart roligare än efter första matchen.

Hur var segermatchen mot Hallby denna söndag då?
I tidigare matcher har Hallby rivstartat och HIF har samtidigt varit kvar i omklädningsrummet. Idag var det annorlunda. Läxan var dubbelt gjord och omklädningsrummet var tomt. Lagen följs åt till 3-3 (Sandgren + Grundsten x2). Räddningar av Uros ger Rooba kontringar, vilket sedan gav 5-3 efter dryga åtta minuter. Därefter kommer HIF in i en ordentlig svacka och är mållösa i elva minuter. Under de minuterna hade Hallby vänt på steken till 5-9, anförda av Olle Ek. Viss HIF-bättring härefter, men det var jakt som gällde. Avståndet hålles på fyra även i paus; 12-16.

Andra halvlek var fortsatt en jakt och HIF åt sig sakta närmre. 18-19 av Grundsten och missat anfall av Hallby. Här fanns chansen att kvittera både resultatmässigt och mentalt, men då är det Olle Ek som gör mål igen, denna gång från strafflinjen. Istället får Hallby då upp tempot igen och HIF har svårt att hänga med. De nästkommande tio minuterna gör Hallby 5-2 till 20-24 och endast knappa sju minuter kvar att spela. Robban Andersson tar timeout och ändrar både anfall och försvar. 7 mot 6 framåt och 5-1 bakåt. Det var precis vad som behövdes och i helt rätt tid. Återstoden av halvleken är gulsvart och slutar 5-1, vilket ger 25-25 efter full tid. Förlängning väntar!


Emil Lundin kommer in och är riktigt bra i försvaret, som 1:an i 5-1.

Försvaret fortsätter i riktigt fint slag och Robban coachar de stora killarna bakåt. Och det är försvarsspelet som är avgörande idag. HIF:s försvar i 5-1 ställer till det ordentligt för Hallby. Visserligen är det 28-28 efter första förlängningshalvleken, men det känns som att HIF borde haft en ledning. Andra halvan fortsätter på samma sätt. HIF har chans att avgöra till 30-28, men då räddar duktige Landin i Hallby-målet och i anfallet efter kvitterar Olle Ek till 29-29, med blott 15 sekunder kvar. På de korta sekunderna hinner Ian Martin bolla upp Tomas Reznicek som sätter en riktig kanon i borte krysset till 30-29 och seger för HIF Karlskrona, inför en extatisk Karlskrona Idrottshall. 2-1 i matcher. En riktig laginsats där killarna krigar i 70 minuter.

Nu väntar drygt två veckors uppehåll p.g.a. landslagssamlingar där vi önskar Ian Martin lycka till och att han återkommer frisk och hel.


Två av dagens hjältar: Uros Tomic (t.v.) och Tomas Reznicek.

Målskyttar HIF Karlskrona:
Tomas Reznicek, 6
Ian Martin, 5
Nicklas Grundsten, 4
Johannes Sandgren, 4
Carl Ekberg, 3
Jürgen Rooba, 3
Nacor Medina, 2
Emil Lundin, 1
Hampus Dahlgren, 1
Robin Håkansson, 1

Det var fullt ös och en mäktig ljudkuliss i Karlskrona Idrottshall denna söndag. Ordförande Örjan Nilsson skyddar hörseln.

Alla foton är tagna av Torbjörn Sunesson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 67
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X