För många misstag – förlust mot Skövde

Första hemmamatchen efter omstarten. Första hemmamatchen för Sebastian Seifert. Tyvärr slutade det i förlust mot IFK Skövde med 27-30 (13-15).

Många var de HIF-fans som laddade upp på ”Uppsnack på Scandic”. De cirka 50 till antalet fick höra tränare Seifert prata om att hans spelidé smått börjar sätta sig och att träningarna varit väldigt positiva. Där fanns även analyser om vilket spel vi skulle få se Kristian Svensson, Rasmus Wremer, Alfred Ehn och resten av gästerna bjuda på. Till viss del lyckades HIF råda bot på det, även om det krävdes en chockstart (0-3 efter 3.03) för att få hemmalaget att vakna till.
Det var, anfallsmässigt, formidable Hampus Olsson som inledde målskyttet till 1-3 och Hampus Dahlgren på andra kanten till 2-4. Tillsammans med en riktigt bra inledning av Vladan Abramovic i målet var ställningen 3-4 efter knappa tio minuter.
Två snabba Skövde-mål blev till en timeout av Seifert, som hjälpte föga; 3-8 efter 14 minuter. Misstagen gjordes i offensiven vilket bjöd Skövde på enkla mål.

Någonstans där ändrade HIF inriktning och gick över till att spela utan målvakt i anfallsspelet och spelade sju mot sex. Vilket tvingade ner Skövde-försvaret på 6-7 meter och där går dem verkligen att såra. Seifert på förhand: ”Får vi ner dem på sex meter bör vi vara bättre än om de möter oss längre ut”

Femmålsunderläget blev 7-9, bland annat genom stark offensiv på högersidan, signerat Hampus Olsson och Jakob Nygren.
Men visst kostar det på att spela 7-6 när avsluten inte sitter och målvaktsbytena inte fungerar klockrent, för det blev ett par i tom kasse. Nytt femmålsunderläge vid 8-13. HIF reste sig igen och malde ner Skövde till 13-15 i paus, men med mersmak, för visst var känslan god efter 30 min. Det här skulle bryta förlustsviten.

Andra halvlek inleddes tyvärr som den första; med 0-3 till ännu ett femmålsunderläge.
De där slarviga avsluten från både linje och nio meter gav Skövde enkla mål. Men på samma sätt som i första halvlek började HIF att mala ner bortalaget, mål för mål. Vid två tillfällen är underläget endast ett mål (20-21 och 22-23), men kvitteringen kom aldrig. Istället gjordes enkla mål i öppet mål och HIF missade tyvärr i avgörande lägen.

När Jakob Nygren (bäste hemmaspelare för kvällen) gör 26-27 och samtidigt får en ful smäll av Alfred Ehn (rött kort direkt) är känslan återigen ”Det här går vägen”. Tyvärr är det då bortalagets bäste spelare (Kristian Svensson) kliver fram och blir tungan på vågen, med både assist och mål.
Matchen slutar till slut 27-30 och förlusten var ett faktum.

Till Blekingesport kommenterade Vladan Abramovic det med:
– Alla gör misstag, först jag och sedan alla andra.

Till samma tidning sa Seifert:
– Jag är nöjd med sju–sex-spelet och stundtals med försvaret i första halvlek. Men så var det självförtroendet igen. Vi måste bli skarpare.

Skarpare, färre misstag och fortsatt utveckling av spelet, det är den melodi som HIF inte bara ska nynna på, den måste sjungas för fulla muggar. Då har vi en chans mot alla lag.
Nästa match spelas på fredag då vi möter HK Malmö på bortaplan. Hoppas att sjungandet ger den energi som krävs för att ta poäng i skåneland.
Några som hade energi var publiken, anförda av Lejonen, som höll låda hela matchen mot Skövde. Riktigt skön stämning med över 1000 personer i Karlskrona Idrottshall som i och med det nästan var fullsatt.
Hoppas att ni återvänder till tisdagen den 6 februari då svenska mästarna IFK Kristianstad besöker oss. Räkna med ett gäng EM-spelare på planen. Handboll på allra högsta nivå!

Och ni vet väl: VI GER OSS ALDRIG och att I MOTVIND LYFTER DRAKAR!

Se även denna fantastiska möjlighet:

https://www.hifkarlskrona.se/nyheter/tillfalle-veckan-signerad-landslagstroja-pa-odendo/

Målskyttar HIF Karlskrona
Hampus Olsson, 6
Jakob Nygren 6
Calle Ekberg, 4
Johannes Sandgren, 4
Lars Møller Madsen, 3
Linus Fernebrand, 2
Hampus Dahlgren, 1
Tobias Nordahl, 1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 53
Notiser

50/50-Lotteriet

Vinnande lottnummer Fredagen 15/2 HIF Karlskrona…

december 6, 2018

Upphittat

Ett par glasögon och ett sittunderlag…

oktober 7, 2018
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X