Fin insats hotade svenska mästarna

På förhand en omöjlig match mot de tre senaste säsongernas svenska mästare IFK Kristianstad. Ett lag som inte förlorat hemma mot svenskt motstånd på fyra år. HIF Karlskrona gav verkligen de orangea jättarna en match över 60 minuter.

Hemmalaget inledde med 3-0 på tre minuter genom två mål av Emil Hansson och ett av Anton Persson. Johannes Sandgren gjorde HIF:s första mål till 3-1. HIF:s formidable målvakt Uros Tomic kom in i matchen och hade tre räddningar första tio minuterna vilket gav oss chansen att hålla jämna steg. 3-3 efter mål av Linus Fernebrand och Tomas Reznicek. Det tajta och aggressiva försvaret höll ihop riktigt bra, samtidigt som anfallsspelet var tålmodigt och noggrant. 5-5 efter elva minuter. Två raka mål av isländske nyförvärvet Teitur Einarsson gav 7-5 och HIF fick jaga igen. En jakt som gav 11-11 efter första halvlek. Där 9-8 av Linus Fernebrand var riktigt läckert. Firma Nordahl-Fernebrand gav en ”japan” där Fernebrand tog passningen i luften och avslutade snyggt.

Fernebrand som i paus sa ”Uros är superbra och tar mer än han ska. I andra halvlek ska vi orka stå upp bra i försvaret.”

Kristianstad rivstartade i andra halvlek och hade tydligt bestämt sig för att skjuta så fort läget gavs. 11-11 blev 15-12 på knappa fyra minuter. När nyinbytte Richard Kappelin samtidigt stängde igen kassen blev jakten ännu svårare. Ett krigande HIF höll dock siffrorna på 3-4 måls underläge, genom ett riktigt bra försvarsspel och vårdat anfallsspel. Något misstag här och där straffar sig tyvärr direkt mot såhär bra motstånd och som Tobias Nordahl sa efter matchen: ”De vinner på färre misstag.”
Nordahl utvecklade det även med ”Jag tycker vi hänger med hela matchen och gör det riktigt bra bakåt. Vi har mycket bra att ta med oss.”
Värt att nämna är att Emil Lundin gjorde sitt första mål i Handbollsligan på en rejäl stänkare i krysset (23-21) och att Uros Tomic även han gjorde mål, i öppen kasse (22-20).

Matchen slutade 27-23 och det var ett ordentligt fall framåt jämfört med premiären.

På tisdag väntar ännu en tuff bortamatch, då mot Ystads IF. Om laget spelar som idag, då har vi chansen mot alla lag. Det är en viktig känsla att ta med sig!

Målskyttar HIF Karlskrona:
Linus Fernebrand, 6
Johannes Sandgren, 4
Tomas Reznicek, 4
Tobias Nordahl, 2
Nicklas Grundsten, 2
Carl Ekberg, 2
Emil Lundin, 1
Ian Martin, 1
Uros Tomic, 1

 

Foto: Torbjörn Sunesson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 64
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X