Femte avgörande på söndag – missa inte

HIF spelade borta på onsdagskvällen och kunde vid vinst säkra spel i Handbollsligan. För laget och för de 80 ditresta fansen blev det en tung hemfärd, efter förlust med 27-24.
Det positiva i sammanhanget är att vi alla får se en gastkramande avslutning på söndag i Karlskrona Idrottshall.

På söndag skall det alltså avgöras och klockan 11:00 under torsdagen släpps biljetterna (endast via webben: https://www.nortic.se/dagny/event/17146) till denna drabbning.

Matchen i Varberg var en liknande historia som den första, där egentligen inget fungerade.
Inledningen var positiv och HIF hade ledningen med 4-8 efter dryga tio minuter. Detta efter en stark inledning av Jakob Nygren och Linus Fernebrand, samtidigt som Marcus Mattsson i mål fick tag i ett par bollar. När sedan saker både fallerar bakåt och framåt gör Varberg enkla mål, samtidigt som HIF inte får hål på duktige Hans Winge. Då går Varberg ikapp och förbi. 9-8 sex minuter senare. En Varberg-utvisning och lite danskt skytte höjde hoppet för oss gulsvarta, till 10-12. Sista fem i första halvlek är dock Filip Berentsens. Två mål och inspel på det, vilket ger ställningen 14-14 i paus.

De tillresta HIF-fansen insåg att Seiferts hårtork gick på högvarv i omklädningsrummet och sällan har laget så fort äntrat planen efter uppehåll. Alla visste vad de skulle göra, men i första halvlek hade få gjort jobbet.

När andra halvlek inleddes rivstartade Varberg och tog ledningen både en och två gånger, till både 16-14 och 19-18. Inledningen av andra halvlek var riktigt målsnål, där det inte handlade om målvaktsspel i toppklass, utan snarare om bristen på mod.
Något som tränare Seifert framhåller efter matchen:
– Vi håller oss inte till det vi pratat om. Så enkelt var det.

Med underläge både i målprotokollet och numerärt gör Varberg det svårt för HIF, så klart. Men så svårt borde det inte vara, det blir de där låsningarna som vi inte sett under hemmamatcherna.
– Det kanske sitter i huvudet att vi inte kan vinna på bortaplan, men då är det skönt att nästa match är hemma i Karlskrona, säger Sebastian Seifert.

Till slut förlorar HIF Karlskrona med 27-24 och en helt avgörande match väntar på söndag. Avboka allt du möjligtvis redan bokat – för på söndag avgörs om Karlskrona ska ha ett lag i handbollens finrum eller inte.

Biljetterna släpps här klockan 11:00 under torsdagen: https://www.nortic.se/dagny/event/17146

 

Målskyttar HIF Karlskrona:
Johannes Sandgren, 5
Lars Møller Madsen, 4
Jakob Nygren, 4
Carl Ekberg, 3
Nicklas Grundsten, 3
Gustaf Hallén, 3
Linus Fernebrand, 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 53
Notiser

50/50-Lotteriet

Vinnande lottnummer Fredagen 15/2 HIF Karlskrona…

december 6, 2018

Upphittat

Ett par glasögon och ett sittunderlag…

oktober 7, 2018
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X