Fall framåt trots förlust mot YIF

Tuffa matcher direkt efter omstarten av Handbollsligan; Sävehof borta, Ystads IF hemma och Kristianstad borta. På pappret är det inte de matcherna vi ska vinna, men att prestationen ska upp i nivå, det vill vi alla se. Mot YIF var prestationen på en helt annan nivå än mot Sävehof, även om de vita gästerna vann med 30-24.

HIF står för en väldigt stark inledning, både bakåt och framåt. Uros inleder i målet och gör några riktigt fina räddningar i inledningen, som ger snabba mål framåt. HIF leder med 5-2 efter knappa nio minuter och YIF tvingas ta timeout. Den får effekt och 6-6 sex minuter senare. I en situation som såg tveksam ut får Tomas Reznicek rött kort efter att Johan Dahlin hoppat in från kanten. Om läget kändes tufft på förhand blev det ännu tuffare nu. Ersättaren Johannes Sandgren har en vana att spela H9 och gjorde det med den äran. 9-9 efter 20 min. I anfallet efter gör YIF 9-10 och samtidigt får Ian Martin 2 minuter. Och visst är det tungt att spela med en man mindre mot mångsidiga YIF.
HIF:s avslutning av halvleken är dock väldigt bra och ställningen i paus är 13-15.

I andra följs lagen åt till 16-18. I nästa anfall åker Calle Ekberg på HIF:s nästa röda kort och alla med gulsvart hjärta är upprörda. Ingen hade protesterat mot en tvåminutare för Ekberg, men rött kort, det kändes fel. Med Ekberg borta tappas en viktig kugge bakåt och avlastning framåt. Det ger också bortalaget möjligheten till första rycket. 16-18 blir 17-22 på fem minuter och Robban Andersson tar timeout. Viss bättring och ställningen 20-23 med kvarten kvar. Ett par chanser till snabba omställningar renderar tyvärr i tekniskt fel och missade lägen. HIF har oerhört svårt att göra mål när tröttheten sätter in. Med två viktiga kuggar borta på en tunn trupp går andra utan minsta andhämtning. 20-23 blir 20-28 och matchen är körd. Bra sista fem minuter putsar siffrorna och slutresultatet skrivs till 24-30. Ett klart fall framåt.

I nästa match väntar suveränerna Kristianstad på bortaplan. Nu med ny tränare i Ljubomir Vranjes. Det blir en väldigt tuff uppgift, men samtidigt en match där vi inte har något att förlora. En bra prestation där vill vi se, för att ta med oss in i den oerhört viktiga hemmamatchen mot Önnered fredagen den 15 februari. Den vill ni INTE missa!
En match där publiken kommer att bli avgörande. En riktig fyrapoängsmatch.

Målskyttar HIF Karlskrona:
Nicklas Grundsten, 6
Tobias Nordahl, 6
Ian Martin, 3
Linus Fernebrand, 3
Johannes Sandgren, 2
Robin Håkansson, 2
Carl Ekberg, 1
Hampus Dahlgren, 1

Foto: Torbjörn Sunesson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 65
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X