En bra halvlek mot Alingsås räckte inte

Många matcher i december och idel tufft motstånd. Under lördagen väntade Alingsås HK hemma i Karlskrona Idrottshall. Ett Alingsås som varit den stora utmanaren mot Kristianstad de senaste säsongerna, men som inlett säsongen lite knackigt. Med en toppinsats skulle Alingsås definitivt kunna hotas.

Inledningen gick verkligen i HIF:s favör. Eller kanske ska vi säga Uros Tomic favör. Vår målvakt startar med 5 (!) raka räddningar, som i sin tur sätter griller i AHK-spelarna. Samtidigt har HIF gått upp till 3-0, trots en missad straff. När AHK gör sitt första mål har det gått nästan åtta minuter. Felix Claar (AHK:s bäste idag) bryter Uros räddningssvit. Samme Claar gör sedermera 4-4 när bortalaget kvitterar. Under första kvarten är det HIF:s briljanta linjespel som står för målproduktionen. Grundsten och Ekberg står för läckerhet efter läckerhet. Samma herrar är också kärnan i vårt försvar, som ger AHK få möjligheter. Om första kvarten var linjespelarnas så tillhör nästa 5-6 minuter Ian Martin. Ian stänker dit fyra mål på lika många försök och ger HIF en fyramålsledning; 12-8. I sista delen av halvleken äter sig AHK närmare och halvtidsresultatet skrivs till 14-12.

En halvlek där HIF är klart bäst och kunde till och med haft en ännu större ledning.

Till andra halvlek gällde det att fortsätta med tufft försvarsspel och att ha mod framåt. Men redan en bit in i andra halvlek märktes att bortalaget var piggare och fräschare. Det sliter hårt på vår tunna trupp att spela så uppoffrande som i första halvlek. Ledningen var uppäten till 17-17 när också Robban Andersson tar timeout. Det är dock AHK som har bäst nytta av den timeouten och gör tre raka mål till 17-20 med knappa kvarten kvar. Vårt anfallsspel gick inte att känna igen och visst hade gästerna haft givande samtal i pausvilan. Under den sista kvarten gör vi endast ett mål från nio meter och det är när Melker Elisson tar sig förbi motståndarna med ett snyggt genombrott. Men bränslet är slut. Sista tio minuterna slutar 2-6 och slutresultatet skrivs till 22-27.

Sammanfattningsvis: En bra första halvlek som tyvärr tog för mycket på krafterna med tunn och skadedrabbad trupp. Plus till Uros Tomic för gedigen insats och till sjumålskytten Linus Fernebrand.


Återigen en stabil insats från Uros Tomic i mål.

Nu väntar några dagars julledighet, men redan på annandagen väntar returmöte mot Alingsås, i Alingsås. Du ser matchen på Cmore med matchstart 17:00.

Målskyttar HIF Karlskrona:
Linus Fernebrand, 7
Ian Martin, 5
Nicklas Grundsten, 3
Tobias Nordahl, 3
Carl Ekberg, 1
Melker Elisson, 1
Robin Håkansson, 1
Tomas Reznicek, 1

Foto: Torbjörn Sunesson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 69
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X