Efterlängtad och superviktig vinst mot Önnered

HIF kom från en lång och tuff period med förluster. Både på grund av tufft motstånd och tunn trupp, men också med en bit kvar till prestation på topp. Efter 60 minuter mot Önnered var den efterlängtade segern ett faktum; 32-31 (17-14).

En av de där tuffa och hyperviktiga fyrapoängsmatcherna var hemma mot Önnered. Inledningen var Tobias Nordahls i HIF och Daniel Blomgrens i Önnered. HIF satt dock i förarsätet hela tiden och det var egentligen Blomgren mot HIF under de första 20 minuterna. Hemmalaget hade ett fantastiskt fint samarbete mellan linjen och niometarna. Avslutningen av första halvlek tillhörde Tomas Reznicek som gjorde viktiga mål till ledning i paus med 17-14. Störst jubel under första halvlek var när nyförvärvet Nacor Medina gjorde debut. Medina skulle komma att spela en stor roll i sin första match för HIF.

Nacor Medina gjorde fem mål och fyra assist i sin debutmatch för HIF Karlskrona.

Om HIF satt i förarsätet i första halvlek så var det snarare Önnered som tog den positionen under andra halvlek. Redan efter fem minuter spelat var det kvitterat till 18-18. HIF tog taktpinnen och gick iväg till 21-18 tills det var Önnereds tur igen. HIF hade svårt med Mirko Vicentijevic som ibland fick komma igenom lite enkelt. Nämnde Vicentijevic gav Önnered ledningen för första gången i matchen till 27-28 och bortalaget hade vänt på steken. Ledningen blev även 27-29 innan Nacor Medina tog taktpinnen på allvar. Under matchens sista sju minuter gör Medina tre mål och är till slut tungan på vågen i segermatchen som slutar 32-31. Avslutningen är oerhört spännande och visst hade tidningens krönikör rätt; ”För HIF är det här trots allt kända jaktmarker, är det något laget skaffat sig rutin på under sina tre år i handbollssocieteten så är det att vinna rätt matcher och framför allt på hemmaplan.”

HIF Karlskrona är en klubb som kraftsamlar när det behövs som allra bäst, både på och utanför plan. Det blir garanterat svårt för kommande gäster i Karlskrona Idrottshall; GUIF, AIK, LUGI och avslutningsvis Hammarby i sista omgången. Vänta er kampvilja och kraftsamling utan dess like i avslutningen av säsongen!

Målskyttar HIF Karlskrona:
Tomas Reznicek, 7
Tobias Nordahl, 5
Nicklas Grundsten, 5
Nacor Medina, 5
Jürgen Rooba, 3
Carl Ekberg, 2
Linus Fernebrand. 2
Johannes Sandgren, 2
Ian Martin, 1

Som alltid – Lejonen på läktaren! Sveriges bästa supporterklubb.

Foton: Torbjörn Sunesson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 62
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X