Bra anfallsspel, men sämre försvarsinsats mot norska Arendal

Bilden ovan. Högersexan Hampus Olsson har visat bra målform i HIF:s tre träningsmatcher hittills, med sina 15 spelmål. Han ligger tvåa i den interna målligan efter vänstersexan Hampus Dahlgren. Foto Torbjörn Sunesson.

HIF Karlskrona förlorade sin första match i helgens träningsturnering i Kragerö i södra Norge med 36-29 (19-13) mot det norska storlaget Arendal. HIF-tränaren Kalle Lång var inte nöjd med lagets försvarsspel, men med anfallsspelet var han belåten.
– Vi mötte ett bra lag, som spelade ett utgrupperat försvarsspel, som vi inte är vana att möta. Men ändå kunna göra 29 mål på dem och 16 av dem i andra halvlek, är en bra målproduktion.

HIF släppte in 19 mål i första halvlek och Lång är förstås inte nöjd med försvarsspelet.
– Nej det är jag inte. Vi förlorade de flesta man, man-dueller. Vi måste hålla ihop försvaret och jobba bättre tillsammans framöver.

Positivt för HIF var, förutom 29 gjorda mål, att man spelade bättre i andra halvlek – som slutade bara 17-16 till Arendal. För tredje träningsmatchen i följd blev Hampus Dahlgren bäste målskytt med 7 mål, två före Hampus Olsson.

I morgon lördag möter HIF minst lika tufft motstånd. Då är det match mot det danska topplaget Holstebro.

HIF Karlskronas målgörare

Hampus Dahlgren 7
Hampus Olsson 5
Johannes Sandgren 4
Gustaf Hallen 3
Carl Ekberg 2
Jakob Nygren 2
Nicklas Grundsten 2
Ian Martin 1
Lars Möller Madsen 1
Linus Fernebrand 1
Melker Elisson 1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 62
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X