Bottennapp mot Skövde

Vi visste att resan till Skövde skulle bli svår. IFK Skövde är hittills obesegrade på hemmaplan och är serietrea såhär långt. Med tunga nyförvärv tillhör de toppen och har all möjlighet att nå långt i ett framtida slutspel.

Om matchen mot Sävehof bjöd på en målsnål inledning så får man nog ändå kalla matchen mot Skövde målrik. HIF inledde målskyttet genom Tomas Reznicek, varpå Skövde ryckte till sig en tremålsledning till 4-1. Som blev 6-2 efter knappa nio minuter. Robban Andersson tog timeout och ville definitivt se ett bättre försvarsspel. Förbättringen uteblev och nio minuter senare tar han sin andra timeot, vid ställningen 13-7. Sexmålsunderläget blir till sju och efter första halvlek leder Skövde med 18-11. I första halvlek vinner även Marcus Holmén målvaktsmatchen och har 50 procent räddningar, medan HIF-målvakterna ligger på 25 procent.

I paus förklarade Hampus Dahlgren det med:
– Vi spelar i deras tempo och bjuder på kontringsmål.

HIF:s inledning av andra halvlek är något ljusare och avståndet är nere på fem, vid 21-16, mycket tack vare bra skytte från Reznicek. Skövde tar timeout och efter det gör HIF endast ett par mål från niometer på hela halvleken. Visst måste vi nämna Holmén i hemmalagets kasse och samtidigt faller ingen skugga på Marcus Mattsson i HIF-målet. Idag fick våra målvakter för lite hjälp, vilket straffar sig ordentligt. Tio minuter senare är Skövde uppe i en tiomålsledning och givetvis är matchen körd. Avslutningen genomlids både på och utanför plan. Slutresultatet skrevs till 34-23 och vi vill helst glömma matchen och fokusera på nästa.

Vår ordförande sammanfattade det med ”Milt uttryckt så underpresterade vi riktigt rejält. Vi måste kriga i varje minut och hitta tillbaka till vinnarspåret igen.”

Vi ges chansen redan på lördag, då vi tar emot Alingsås på hemmaplan. Ett Alingsås som idag förlorade mot Hammarby, så visst går de att hota. Då krävs en rejäl uppryckning från samtliga i laget och att Robban laddar laget och försvaret med taggtråd. Ordförande Nilsson säger det klokt; ”Det är i motvind en drake lyfter”.
Med publikens hjälp på lördag ska vi hota Alingsås – hoppas att vi ses?

Biljetter köper du här: https://www.nortic.se/dagny/event/18904 
Och som en julklapp har du chansen att gå 2 och betala för en (gäller ståplats).

Målskyttar HIF Karlskrona:
Tomas Reznicek, 7
Linus Fernebrand, 3
Tobias Nordahl, 3
Carl Ekberg, 2
Nicklas Grundsten, 2
Robin Håkansson, 2
Ian Martin, 1
Jürgen Rooba, 1
Melker Elisson, 1
Jesper Granath, 1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 64
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X