Blixterskön seger borta mot GUIF

Ja, i Karlskrona säger vi blixterskön. Eller blixterbra. Eller blixterdags. Hur som helst var det både skönt, bra och dags för en bortaseger. Det var ett tag sedan sist. HIF åkte till Eskilstuna och slog GUIF med 28-23.

Inledningen var lite repris på tidigare inledningar; oorganiserat försvarsspel och lite för många tekniska fel framåt. GUIF startar bäst och har 7.4 efter knappa tio minuter. Efter det är HIF:s varvsmur och tajta försvarsspel med en blixterhet Uros Tomic i målet som stänger igen. Under nästkommande tio minuter håller HIF nollan, samtidigt som laget gör fyra framåt. GUIF gör 8-8, genom Daniel Ekman. GUIF går även upp till 9-8, men snabbt därefter gör Tobias Nordahl 9-9 och Hampus Dahlgren 9-10 på kontring (fin assist av Ian Martin). Resten av första halvlek består av fint försvars- och målvaktsspel från båda lag, samtidigt som anfallen är tålmodiga (från båda lag) med riskminimering som signum. Varje mål är en insats som kräver hårt jobb. Det är HIF som gör jobbet bättre och när Hampus Dahlgren kontrar in halvlekens sista mål är det 11-13 och en tvåmålsledning i paus.
HIF släpper endast 11 mål i första halvlek på bortaplan! En blixterbra försvarsinsats i första halvlek där Uros i mål hjälper laget på ett blixterfint sätt, med 39% i räddningsprocent.

Tobias Nordahl i halvlek:
– Till andra behöver vi ha tålamod framåt och gå för det, bakåt ska vi fortsätta att smälla på.

Relativt svag inledning av den andra halvleken, av båda lagen. Adam Krantz i GUIF-målet får en bra start, vilket kändes lite oroväckande. Robin Håkansson (bästa HIF-insatsen hittills) bryter andra halveks ”måltorka” till 13-14 efter fem minuter. Det är ett ställningskrig och jämn målskörd från båda lagen under första kvarten i andra halvlek. En hemmautvisning ger Tomas Reznicek lite extra utrymme och då är han igång på allvar. Han gör 14-16, assist till Grundsten, 17-18, 18-20 (patenterad underarmsjamare) och 18-21. Tjeckiske högernian visar varför han är värvad till HIF. Samma sak gör Uros Tomic, som gör fina räddningar, gång efter annan. HIF vågar mer framåt och går upp till en fyramålsledning, samtidigt som försvarsspelet fortsatt är riktigt bra. Ledningen hålles på de där fyra målen och när kapten Nicklas Grundsten gör 21-26 med drygt två minuter kvar, då känns segern faktiskt hemma. Avslutningen är blixterskön att följa och HIF:s första bortavinst på över ett år är ett faktum. Till slut blir det 23-28. Laginsatsen är fantastisk och flera spelare stiger fram och gör fina insatser.

Kapten Grundsten efter matchen:
– Vi har en jättebra målvakt och står riktigt bra bakåt. De har svårt att göra mål på oss i 6 mot 6. Definitivt bästa insatsen för säsongen. Den här känslan är fantastisk.

Nu väntar landslagsuppehåll i två veckor och den 3 november gästar IFK Ystad. Det är dags för revansch!

Målskyttar HIF Karlskrona:
Tomas Reznicek, 8
Ian Martin, 5
Tobias Nordahl, 5
Robin Håkansson, 3
Nicklas Grundsten, 3
Johannes Sandgren, 2
Hampus Dahlgren, 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 64
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X